ANM, avertisment nowcasting de fenomene meteo severe imediate. Vremea se schimbă drastic în aceste orașe

Publicat: 17/02/2020 | 07:16

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis, în această dimineață, o avertizare nowcasting de vreme severă imediată prin care ne anunță că în județul Harghita – localitățile fiind precizate pe pagina dedicată – se va semnala ceață, însoțită de depuneri de chiciură.

Vizibilitatea va fi redusă, în zonele vizate, spun meteorologii, local sub 200 de metri și, izolat, chiar sub 50 de metri. Notă – Avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate. Informările meteorologice se emit în cazul în care fenomenele meteorologice prognozate au potențial de a deveni temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă. Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore.

Cod galben – valabil de la: 17-02-2020, ora 6:20, până la: 17-02-2020, ora 10:00

Zone vizate:

 – Județul Harghita: Miercurea Ciuc, Toplița, Gheorgheni, Ditrău, Sândominic, Remetea, Joseni, Suseni, Ciumani, Ciucsângeorgiu, Sărmaș, Frumoasa, Lăzarea, Sânsimion, Cârța, Siculeni, Mihăileni, Tomești, Gălăuțaș, Ciceu, Sânmartin, Sâncrăieni, Dănești, Subcetate, Mădăraș, Tușnad, Sântimbru, Voșlăbeni, Cozmeni, Leliceni, Păuleni-Ciuc, Racu.

Se vor semnala: ceață care determină reducerea vizibilității local sub 200 m și izolat sub 50 m. Fenomene asociate : depuneri de chiciură