ANM anunță un 2020 istoric în România. Temperaturile o iau razna în anul 2020

Publicat: 04/01/2020 | 10:53

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) anunță că anul 2020 va fi unul în care temperaturile vor depăși limitele normale înregistrate de statistici. Chiar din luna ianuarie vor apărea mișcări neașteptate ale mercurului din termometre, iar o masă de aer cald va ajunge pe teritoriul Europei.

În ceea ce privește precipitațiile din această lună, chiar dacă vor fi semnalate ninsori, acestea – în foarte multe zone ale țării – nu vor fi însemnate cantitativ.  Valul de aer rece care a pus stăpânire peste Europa va fi îndepărtat, încetul cu încetul, de o masă de aer cald și nu se vor înregistra ninsori abundente sau temperaturi foarte scăzute în prima perioadă a anului.

România a fost survolată de un val de aer polar, acesta aducând ninsori și temperaturi scăzute în aproape toată țara. Dar specialiștii ANM anunță, însă, că în perioada 30 decembrie 2019 – 13 ianuarie 2020, valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade cu precădere în regiunile extracarpatice, trendul ascendent păstrându-se și după aceea.