ANM anunță fenomene meteo periculoase în toată România. La ce oră începe „urgia albă”

Publicat: 27/02/2020 | 11:26

După câteva zile de temperaturi de primăvară, meteorologii anunță că vine din nou urgia albă în România! Se anunță fenomene meteo periculoase în mai multe regiuni din România, așa că oamenii trebuie să fie pregătiți pentru ce este mai rău!

Administrația Națională de Meteorologie anunță fenomene extreme, în mai multe județe din România. Este cod galben de ninsori, viscol și ploi în majoritatea regiunilor montane și submontane, după cum anunță specialiștii.

Codul galben este în vigoare până la ora 22, interval în care vor fi semnalate local la munte, îndeosebi în zona înaltă – intensificări ale vântului și viscol; ninsori în general moderate cantitativ. Pe parcursul zilei de joi (27 februarie), mai ales la altitudini mari, în Carpații Meridionali și de Curbură, vântul va avea intensificări cu rafale de 70…100 km/h, va ninge și va fi viscol. Local, îndeosebi în Carpații Orientali, ninsorile vor fi în general moderate cantitativ și se va depune strat de zăpadă consistent.

Județele vizate de fenomenele meteo periculoase sunt: Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman. În intervalul menționat, în județele Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman, temporar vântul va avea intensificări, iar la rafală se vor atinge viteze, în general, de 55…60 km/h.

De asemenea, cod galben de fenomene meteo periculoase este și mâine, 28 februarie, dar și pe 29 februarie, până la ora 11. Potrivit informațiilor ANM, în Carpații Occidentali, Meridionali și de Curbură local va ninge în general moderat cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă.

Îndeosebi în zona montană înaltă vântul se va intensifica treptat și va fi viscol. Vor fi viteze în general de 70…80 km/h, pe parcursul zilei de vineri (28 februarie), apoi de 90…100 km/h.