ANM anunţă că se schimbă vara! Nu va mai fi aşa cum o ştiam: Cele mai mari temperaturi din istorie

Publicat: 06/03/2020 | 09:05

Luna ianuarie a fost cea mai călduroasă din ultimii 141 de ani, la nivelul planetei, iar meteorologii avertizează că ne așteaptă și o vară care va doborî toate statisticile. Stratul de gheață din Antarctica a început să se topească într-un ritm alarmant, iar bucăți mari de gheață se desprind din calotele glaciare.

Schimbările climaterice au loc cu o rapiditate care transmit că tot cea ce știam, la nivel meteorologic, suferă transformări ireversibile. Și, din ceea ce transmit specialiștii, anul 2020 va fi, la rândul său, cel mai cald din istorie.  „Este posibil să fie foarte cald, deja primele două luni pentru mare parte a continentului, inclusiv zona ţării noastre, au fost luni călduroase. Și februarie va fi cu valori peste mediile ultimelor decenii”, a spus meteorologul Teodora Cumpănaşu, de la ANM, potrivit Mediafax.

Vara va fi una extrem de călduroasă chiar și în zone unde mercurul din termometre nu înregistrează, în general, creșteri considerabile.  „Este un record pentru orice staţie meteo de oriunde în Antarctica. Dacă te duci acolo vara, pentru că acum e vară acolo (…) temperatura nu depăşeşte, în general 0 grade Celsius. Deci o temepratură de 21 de grade Celsius e ceva important”, a spus, la CBS, Gavin Schmidt, climatolog, potrivit informațiilor furnizate de romaniatv.ro.