ANM, anunţ terifiant! Nu deschideţi ferestrele! Un nor de praf asiatic va ajunge deasupra României

Publicat: 27/03/2020 | 18:57

Meteorogii anunță că în următoarele zile, pe lângă Covid-19, sănătatea românilor va fi amenințată de un nou nor de praf care vine dinspre Asia.

Cantitatea de particule fine va depăși chiar și de 10 ori limitele normale. Efectele vor fi resimțite în mod special în sudul, centrul țării.

Medicii trag un semnal de alarmă și sfătuiesc populația să deschidă cât mai rar geamurile până la data de 29 martie, atunci când norul va trece.

„Aceste particule apar adesea pe teritoriul țării noastre, mai ales pe circulații sudice. Se întâmplă în mod deosebit să vină din Peninsula Arabică, din nordul Africii.

De data aceasta, ele vin din partea de est a țării noastre, de undeva din zona Kazahstan. (…) Se pare că nu e o concentrație foarte mare, se putea și mai mult de atât”, spune meteorologul ANM, Alina Șerban conform Antena 3.

Potrivit acesteia, vântul va slăbi în intensitate în zilele următoare, vremea se va încălzi, va deveni în general frumoasă, iar aceste particule de praf se vor dispersa.

Ultimul weekend din martie vine cu schimbări importante de temperatură. Astfel că, prognoza meteo pentru zilele de 28-29 martie 2020 arată diferit față de zilele trecute.

Vremea va marca o încălzire treptată, până spre final de lună, fiind anunțate temperaturi cu mult peste media anuală, specifică perioadei.