ANM, anunţ şocant! Strat de zăpadă de 10 cm în Bucureşti! De când începe să ningă în România

Publicat: 21/03/2020 | 10:29

Meteorologii anunță că vremea frumoasă de sâmbătă se va strica de duminică. Va ploua în toată țara, iar la munte se vor înregistra lapoviță și ninsori. Și în Capitală va ploua de duminică seara, apoi se vor instala ninsorile şi se va depune strat de zăpadă neuniform.

Astfel, sâmbătă vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă. După-amiază în regiunile nordice ăşi vor face apariţia norii şi sunt posibile averse de ploaie, însoţite izolat de descărcări electrice şi intensificări ale vântului, iar valorile termice vor marca o scădere, scrie rtv.ro.

Temperaturile minime, în scădere faţă de noaptea precedentă în mare parte din ţară, chiar accentuată în regiunile din jumătatea de nord-vest, vor fi cuprinse între -1 și 8 grade.

Vremea de duminică

Duminică, vremea va fi în general închisă iar temperaturile vor scădea drastic.  În regiunile din nord, nord-est şi centru vor fi ploi, lapoviță și ninsoare, în timp ce noaptea vor fi predominant ninsori. În restul teritoriului, pe parcursul zilei va ploua pe suprafeţe mici, dar începând de seara precipitaţiile se vor extinde ca arie, în special în regiunile sudice, iar treptat ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Local precipitaţiile vor fi mai însemnate cantitativ şi se va depune strat de zăpadă.

La munte va ninge, temporar viscolit la altitudini mari. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 grad în nordul Moldovei și în estul Transilvaniei şi 14 grade în vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -6 și 3 grade.

Vremea de luni

LA fel ca și duminică, luni vremea fac fi închisă înregistrându-se temperaturi scăzute în toată țara. În regiunile din jumătatea de sud şi la munte precipitaţiile vor fi frecvente şi în general moderate cantitativ; va ninge şi se va depune strat de zăpadă local consistent, iar în Dobrogea şi trecător, în orele amiezii şi în Muntenia, se vor semnala precipitaţii mixte.

În restul teritoriului va mai ninge local, în general slab, cu precădere ziua. Vântul va sufla moderat, cu intensificări mai susţinute la munte şi în Muntenia, cu viteze în general de 55…65 km/h, viscolind ninsoarea, dar local şi temporar şi în restul zonelor, în special în Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 6 grade, iar cele minime în general între -7 și 2 grade.

Vremea în București

Duminică vremea se va răci accentuat şi va fi în general închisă. Spre seară şi la începutul nopţii va ploua, apoi vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă neuniform de 1…3 cm. Vântul va sufla moderat, iar temporar, în a doua parte a intervalului, va avea intensificări cu rafale de 40…50 km/h. Temperatura maximă va fi de 8…9 grade, iar cea minimă de 0…1 grad.

Luni precipitaţiile vor continua pe parcursul întregului interval. Cu excepţia orelor amiezii când vor fi posibile şi precipitaţii mixte, în restul timpului va ninge moderat, iar stratul de zăpadă depus la finalul intervalului va fi de 5…10 cm. Vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de 55…65 km/h, viscolind ninsoarea mai ales pe parcursul nopţii. Temperatura maximă va fi de 1…2 grade, iar cea minimă de -2 grade.