ANM, anunț groaznic: Un val foarte rece de la Polul Nord pune stăpânire pe toată România

Publicat: 30/03/2020 | 11:35

Meteorologii nu ne dau vești bune, chiar dacă începutul de săptămână se anunța optimist din punct de vedere al vremii. Vom intra într-un proces accentuat de răcire, începând cu nordul și centrul României, iar temperaturile vor scădea sub mediile înregistrate de-a lungul timpului pentru acest interval al anului.

Este vorba despre un val de aer foarte rece, venit de la Polul Nord, iar temperaturile scăzute vor cuprinde, încetul cu încetul, pe întreaga țara. Vor fi înregistrate precipitații în zonele de munte și în centrul țării, iar la munte vor fi predominante ninsorile. În celelalte regiuni, spun meteorologii, vor apărea ploile. Pe crestele montane, viteza vântului va fi de 65…70 km/h, iar ninsoarea, trecãtor, va fi viscolitã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 grade în nordul Moldovei şi în jurul a 21 de grade în sudul şi estul Munteniei.

În ceea ce privește vremea din București, aceasta este ceva mai caldă decît ar fi normal la final de lună martie. Cer variabil – cu înnorări în cea de- a doua parte a intervalului -, iar probabilitatea apariției precipitațiilor va fi în creștere.  Temperatura maximă se va situa în jurul a 17…18 grade, iar cea minimă de 5…7 grade. Nu vor lipsi nici intensificările vîntului.

(CITEȘTE ȘI: ANM ANUNȚĂ FENOMENE METEO PERICULOASE ÎN TOATĂ ROMÂNIA. LA CE ORĂ ÎNCEPE „URGIA ALBĂ”)

În a doua parte a intervalului va ninge

În Maramureş, Transilvania şi în nordul Moldovei ploile se vor transforma, la început, în lapoviţă. Apoi va apărea ninsoarea. La munte, precipitaţiile vor fi mixte, ziua, iar din a doua parte a intervalului va începe să ningă

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare ziua în vest şi nord-est, iar noaptea în sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 şi 19 grade, iar cele minime între -3 şi 8 grade.

(VEZI ȘI AICI: ANM, AVERTIZĂRI METEO DE ULTIMĂ ORĂ! SE SCHIMBĂ VREMEA RADICAL ÎN ROMÂNIA)