ANM, anunț de ultimă oră! România, lovită în zilele următoare de un nor de praf saharian

Publicat: 12/04/2020 | 19:39

Specialiștii anunță că în zilele următoare, România va fi lovită de un nor de praf saharian, iar în atmosferă s-ar putea detecta o concentrație mai mare de particule de praf, decât de obicei. Anunțul a fost făcut de reprezentanții ANM, pe baza informațiilor oferite de specialiștii în meteorologie de la Universitatea din Atena. 

Un nor saharian de praf va trece pe deasupra României în zilele ce urmează, informează meteorologii. Astfel, din cauza acestui fenomen meteorologi, în atmosferă ar putea exista o concentrație mai mare de particule de praf. Acest lucru se va întâmpla luni, dar și marți, în zonele de sud și sud-est.

ANM FACE PRECIZĂRI DE ULTIMĂ ORĂ. CUM VA FI, DE FAPT, VREMEA DE PAȘTE. PROGNOZA PENTRU INTERVALUL DE 18 – 21 APRILIE

Meteorologii anunță că un nor uriaș de praf saharian va trece pe deasupra României în zilele următoare, fiind posibil ca în atmosferă să fie detectată o centrație mai mare de particule de praf.

Cum va fi vremea de Paște

Conform primelor informații făcute publice de specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie, s-a transmis că perioada Sărbătorilor Pascale va fi caracterizată printr-o vreme frumoasă, temperaturile putând ajunge până la 19 grade Celsius. Nopțile vor fi ceva mai reci – înregistrându-se în jur de 12 grade Celsius -, iar precipitațiile destul de slabe din punct de vedere cantitativ.