ANM a schimbat prognoza! Vremea o ia razna după ce a nins în mai. Un val de aer fierbinte aduce temperaturi de 31 de grade

Publicat: 07/05/2020 | 08:07

Asistăm la manifestări surprinzătoare ale vremii, în prima jumătate a lunii mai, iar în multe zone ale țării au fost înregistrate chiar și temperaturi negative. La munte a nins din abundență, vântul a suflat cu putere, iar imaginile apărute în mass-media au părut desprinse din decorul hibernal al lunilor de iarnă. Meteorologii ne anunță, acum, că la sfârșitul acestei săptămâni vom trece în cealalată extremă.

La Bâlea Lac, stratul de zăpadă a atins 1 metru, dar ne așteaptă temperaturi… de până la 31 de grade, chiar dacă vremea se va răci, apoi, din nou. Un val de aer fierbinte – venit din nordul Africii – va survola sudul și sud-estul Europei, afectând și România. Dar directorul ANM a anunțat că acest val de aer fierbinte se va întâlni cu o masă de aer rece, așa că temperaturile vor oscila.

”Asta se întâmplă pentru ca o masă de aer fierbinte, venit din nordul Africii, va cuprinde sudul şi sud-estul Europei, inclusiv ţara noastră. În acelaşi timp însă, o masă de aer rece înaintează şi ea spre Europa. Se vor întâlni în ţara noastră marţi şi o vor împărţi în două, apoi aerul rece va ajunge peste tot. Răcirea nu ar trebui să fie însă extremă. Ne putem aştepta la 23 – 24 de grade mai ales în sudul ţării”, a transmis Elena Mateescu, director ANM, potrivit stirileprotv.ro.

(VEZI ȘI AICI: ANM, AVERTIZĂRI IMPORTANTE! COD PORTOCALIU DE FENOMENE METEO PERICULOASE)