ANM a schimbat prognoza! Cum va fi vremea de Florii? Când revin ploile în România

Publicat: 11/04/2020 | 09:58

Meteorologii ne anunță că vremea a intrat într-un proces firesc de încălzire, iar de Florii vom avea parte de temperaturi primăvăratice. Vor fi valori normale pentru această perioadă a anului, spun specialiștii, dar în unele zone ale țării vor exista, totuși, condiții pentru ploi slabe din punct de vedere cantitativ.

Cantitatea de precipitații este redusă, mai transmit meteorologii, iar unele intensficări ale vîntului își vor face apariția. Minimele vor fi scăzute în estul Transilvaniei, ajungându-se chiar la – 6 grade, dar asta pe timpul nopții. De Florii va fi cald în București, șansele de precipitații fiind extrem de reduse.

Cum va fi vremea sâmbătă, în țară și la București

Temperaturile se vor situa în jurul celor normale pentru această dată. Ziua, cerul va fi variabil, cu unele înnorări în zonele de munte, dar numai cu totul izolat în Carpații Meridionali vor fi condiții să plouă slab, iar noaptea va deveni mai mult senin în cea mai mare parte a țării. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime mai scăzute decât în ziua precedentă, îndeosebi în regiunile sudice și sud-estice, se vor încadra, în general, între 14 și 21 de grade, iar cele minime între -3 și 8 grade, mai coborâte în estul Transilvaniei până spre -6 grade. Pe arii restrânse în nord și în centru, precum și în zonele depresionare se va forma brumă.

În București, valorile termice vor fi mai scăzute decât ieri, dar se vor situa în limite normale pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 19…20 de grade, iar cea minimă de 7…8 grade.

(CITEȘTE ȘI: ANM, AVERTIZARE CRUNTĂ! VINE FURTUNA ELECTRICĂ ÎN ROMÂNIA. FENOMENE METEO FOARTE PERICULOASE)

Cum va fi vremea duminică, în țară și la București

Vremea se va încălzi ușor față de ziua precedentă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre sfârșitul intervalului înregiunile vestice, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu ușoare intensificări în regiunile estice, sud-estice și în zona montană înaltă. Temperaturile maxime – între 15 și 22 de grade, cu valori mai scăzute pe litoral. Temperaturile minime – între -1 și 9 grade.

În Capitală, vremea se va încălzi ușor față de ziua precedentă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat.Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 21 de grade, iar cea minimă va fi de 7…8 grade, mai scăzută înzona preorășenească spre 3 grade.

(VEZI ȘI AICI: PROGNOZA METEO. CUM VA FI VREMEA DE FLORII ȘI DE PAȘTE. ANUNȚUL FĂCUT DE ANM)

Cum va fi vremea luni, în țară și la București

Vremea va continua să se încălzească în majoritatea zonelor țării. Cerul, variabil, se va înnora treptat începând din nord-vest. Îndeosebi noaptea – în regiunile nord-vestice, vestice și nordice – vor fi precipitații ce vor avea și caracter de aversă, putând apărea și descărcări electrice. În nordul Carpaților Orientali, la altitudini mari, vor fi precipitații subformă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 10…11 grade pe litoral și 24 de grade înCâmpia de Vest, iar cele minime, în general, între 3 și 10 grade. Dimineața, dar mai ales noaptea, vor fi condiții deceață în sud-estul țării.

În București, vremea va fi ușor mai caldă decât în mod obișnuit pentru această dată, cu temperatura maximă de 20…21 de gradeși minima de 7…9 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

(NU RATA: PROGNOZA METEO PENTRU BUCUREŞTI! CÂND VIN NINSORILE ÎN ORAŞ)