ANM a modificat prognoza! Se întorc ninsorile abundente în România

Publicat: 20/02/2020 | 09:38

Deși din punct de vedere calendaristic ne aflăm încă în iarnă, de ceva timp ne putem lăuda că în majoritatea regiunilor din țară a fost primăvară! Cu toate acestea, lucrurile se schimbă, căci meteorologii vin cu vești extrem de proaste pentru perioada următoare. 

Specialiștii ANM au făcut un anunț de ultimă oră! După câteva zile cu soare și temperaturi ce au atins aproape 20 de grade în unele zone din România, se întorc ninsorile! Nu este o glumă, căci prognoza este cum nu se poate mai aspră pentru undele județe din țara noastră. Potrivit informațiilor oferite de meteorologi, se vor înregistra temperaturi extrem de scăzute în centrul și în nordul țării, iar în zonele montane și submontane vor cădea, din nou, ninsori.

Astfel, iarna se întoarce în centrul țării, căci în zilele următoare vom avea parte de ploi și de ninsori abundente în centru și la munte. Zonele vizate de ninsori abundente sunt Sibiu, Brașov, Miercurea Ciuc, Piatra Neamț și Suceava.

De asemenea, în alte regiuni ale României se vor înregistra, în zilele ce urmează, ploi însemnate cantitativ. Este vorba despre: București, Pitești, Ploiești, Craiova, Turnu Severin și Târgu Jiu. În Capitală, astăzi, maximele nu vor depăși 10 grade și se vor înregistra ploi până la orele serii. De mâine, meteorologii anunță că ploile se vor opri în Capitală, dar mercurul din termometre va indica aceeași temperatură. Zilele însorite, cu temperaturi de peste 15 grade se anunță de-abia săptămâna viitoare, începând cu ziua de marți, mai informează meteorologii.