ANM a modificat prognoza meteo pentru luna martie. Temperatura o ia razna în toată România

Publicat: 07/03/2020 | 14:04

Specialiştii Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) au modificat prognoza meteo pentru luna martie. Şi asta pentru că prima lună a primăverii este decisă să își păstreze titlul de cea mai schimbătoare lună. Temperatura o ia razna în toate zonele din România.

Citeşte şi: Mesaje, sms-uri și urări deosebite de ziua femeii / ziua mamei. Felicitări cu imagini de 8 martie

Oficialii de la ANM au modificat prognoza meteo pentru luna martie

Conform informaţiilor oferite de meteorologi, trebuie să ne pregătim atât pentru multe episoade ploioase, dar şi pentru numeroase zile în care mercurul va urca foarte mult în termomentre.

Săptămâna 09.03.2020 – 16.03.2020: Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în toate regiunile, cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile estice și sud-estice.

Regimul pluviometric va fi în general excedentar în jumătatea nordică a țării, dar mai ales în extremitatea nordică a teritoriului, relatează specialiştii pe site-ul oficial al ANM. În rest cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 16.03.2020 – 23.03.2020: Temperatura aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare în regiunile estice și sudice, dar mai ales în zona Carpaților Orientali și Meridionali, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 23.03.2020 – 30.03.2020: Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, conform sursei citată mai sus. Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi ușor deficitar în regiunile intracarpatice și apropiat de cel normal pentru această perioadă în rest.

Săptămâna 30.03.2020 – 06.04.2020: Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru acest interval, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunile intracarpatice și apropiate de cele normale ale perioadei în rest.

Prognoza meteo pentru București în acest weekend

În București, noaptea se anunță liniștită, cu vânt slab, nori puțini și o minimă în jurul valorii de 5 grade Celsius. Vineri, se vor atinge 15, poate chiar 16 grade în centrul orașului, iar soarele va fi generos. Presiunea aerului va fi scăzută și ar putea crea probleme persoanelor meteosensibile.

Weekendul va începe tot cu vreme frumoasă și caldă în Capitală. De sâmbătă seara însă, vor apărea ploi trecătoare ce pot fi și sub formă de aversă care vor continua și duminică. În schimb, luni, vremea se va liniști, dar temperaturile se vor opri la 13 grade Celsius.