ANM a modificat prognoza. Iarnă siberiană în România. Când scăpăm de viscol și ninsori

Publicat: 23/03/2020 | 08:25

Vreme de iarnă în România, deși ne îndeptăm cu pași repezi către sfârșitul lunii martie. Însă cei vârstnici spun că s-au mai văzut astfel de situații, de-a lungul timpului, așa că nu ar trebui să ne mire răbufnirea hibernală a vremii.

Meteorologii au emis cod portocaliu pentru mai multe regiuni ale țării, avertizând că vor fi ninsori abundente, se va depune un strat de zăpadă consistent și, firește, nu va lipsi viscolul. Conform anunțului ANM, Oltenia va fi una dintre regiunile vizate de acest cod portocaliu, dar vremea va crea probleme și în vestul Munteniei sau sudul Banatului.

(CITEȘTE ȘI: PROGNOZA METEO PENTRU BUCUREŞTI! CÂND VIN NINSORILE ÎN ORAŞ)

Cod Portocaliu – Interval de valabilitate: 23 martie, ora 02:00 – 25 martie, ora 10:00

  • Fenomene vizate: ninsori abundente, strat de zăpadă consistent, viscol
  • Zone afectate: Oltenia, vestul Munteniei, sudul Banatului și Carpații Meridionali

În intervalul menționat, în Oltenia, vestul Munteniei, sudul Banatului și Carpații Meridionali, temporar va ninge abundent (30 – 50 l/mp), iar stratul de zăpadă va fi consistent.

Vântul va prezenta intensificări cu viteze de 40…55 km/h, iar în Carpații Meridionali, în județele Olt și Teleorman, precum și în sudul județelor Vâlcea și Argeș, rafalele vor atinge 60…70 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.