ANM a făcut anunțul! Cum va fi vremea în weekend

Publicat: 12/12/2019 | 20:33

Ne așteaptă un weekend cu temperaturi de primăvară. Acesta este anunțul făcut de ANM. Vremea va fi caldă în toate zonele, în special în sud-estul și centrul țării.

PROGNOZA METEO VINERI

ÎN ŢARĂ

Valorile de temperatură se vor situa cu mult peste cele normale în a doua decadă a lunii decembrie, astfel că maximele se vor încadra între 3 și 13 grade, iar minimele între -2 și 9 grade. Cerul va fi parțial noros în vest, nord-vest și centru, dar și în extremitatea de sud-est, în timp ce în restul teritoriului înnorările vor fi persistente. Va ploua local în Oltenia, Muntenia și Moldova și pe spații restrânse în celelalte regiuni. La munte vor fi precipitații mixte, iar în Carpații Meridionali, la altitudini mari, va ninge și vântul va continua să sufle tare, viscolind zăpada. Intensificări temporare ale vântului vor fi și în restul masivelor, iar local și în zonele mai joase de relief. Izolat va fi ceață.

LA BUCUREŞTI

Valorile de temperatură vor fi mult mai ridicate decât cele normale în a doua decadă a lunii decembrie, cu o maximă în jurul a 8 grade și o minimă de 4…5 grade. Cerul va avea înnorări temporare și trecător va ploua slab, mai ales în primele ore ale zilei și din nou noaptea. Vântul va sufla slab și moderat. Vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ

ÎN ŢARĂ

Vremea va fi caldă pentru această perioadă din an în toate zonele, dar cu precădere în sud-estul și centrul țării. Pe parcursul zilei cerul va avea înnorări în majoritatea zonelor și va ploua pe arii extinse în jumătatea de vest și doar trecător și pe spații mici în restul teritoriului, iar la munte, în special în Carpații Occidentali, se vor semnala precipitații mixte. Unele intensificări ale vântului vor fi în zona montană înaltă, în Moldova, Dobrogea și sudul Banatului. Seara și noaptea înnorările vor fi mai persistente și ploile mai frecvente în Muntenia, Dobrogea, sudul și centrul Moldovei și estul Transilvaniei, în timp ce în restul țării va mai ploua izolat, iar cerul va deveni variabil; în Carpații Orientali și la altitudini mari în Meridionali vor predomina ninsorile, în general slabe cantitativ, iar vântul va avea intensificări pe creste, viscolind sau spulberând zăpada. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 15 grade, iar cele minime în general între 0 și 8 grade. În special în a doua parte a intervalului, se va semnala local ceață, cu precădere în vest și sud-vest.

LA BUCUREŞTI

Vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă din an, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar cea minimă va fi de 4…5 grade. Cerul va fi temporar noros, iar seara și la începutul nopții va ploua. Vântul va sufla slab și moderat.

PROGNOZA METEO DUMINICĂ

ÎN ŢARĂ

Vremea va fi predominant frumoasă și mai caldă decât în mod normal la mijlocul lunii decembrie, chiar deosebit de caldă ziua în majoritatea regiunilor. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, exceptând în primele ore ale zilei regiunile estice și zona de munte, iar noaptea cu precădere pe cele nord-vestice, unde vor fi înnorări temporare și izolat ploi slabe, trecătoare. În Carpații Orientali, la altitudini mai mari de 1700 m, la începutul intervalului pentru scurt timp foarte probabil se vor semnala fulguieli. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, în special pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 5 și 15 grade, iar cele minime între -4 și 7 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, spre -8 grade. Izolat va fi ceață.

LA BUCUREŞTI

Vremea va fi frumoasă și se va menține deosebit de caldă pentru această dată. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 12…13 grade, iar cea minimă va fi de 0…2 grade.

PROGNOZA METEO LUNI

ÎN ŢARĂ

Vremea va fi predominant frumoasă, iar procesul de încălzire a vremii va continua urmând a se înregistra temperaturi cu mult mai ridicate decât cele normale perioadei. Cerul va fi mai mult senin exceptând primele ore ale zilei când în regiunile nord-vestice, precum și în nordul Carpaților Orientali vor fi înnorări temporare și cu totul izolat posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 6 și 15 grade, iar cele minime între -4 grade în depresiunile intramontane și 7…8 grade în Dealurile de Vest.

LA BUCUREŞTI

Vremea se va menține frumoasă și deosebit de caldă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 13…14 grade, iar cea minimă de 2…3 grade.