ANM a făcut anunțul! Cum va fi vremea în weekend

Publicat: 21/02/2020 | 20:20

În weekend, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru luna februarie. Cerul va fi temporar noros, iar pe suprafețe mici, trecător, se vor semnala precipitații slabe, ziua sub formă de ninsoare la munte și ploaie în regiunile estice, iar noaptea mixte în cele nordice.

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. Cerul va fi variabil în vest și nord-vest, iar în restul teritoriului vor fi înnorări în general persistente și pe arii restrânse temporar se vor semnala precipitații slabe. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte, mixte în centru și mai ales ploi în rest. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime se vor situa între -6 și 4 grade. Izolat se va semnala ceață.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Cerul va avea înnorări și trecător vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 3 grade.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ. Valorile termice se vor menține ușor mai ridicate decât cele normale la această dată. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 și 11 grade, iar cele minime între -4 și 3 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei. Cerul va fi temporar noros, iar pe suprafețe mici, trecător, se vor semnala precipitații slabe – ziua sub formă de ninsoare la munte și ploaie în regiunile estice, iar noaptea mixte în cele nordice. Îndeosebi din orele serii, vântul se va intensifica treptat la început în masivele nordice, apoi în toată zona montană, iar pe crestele Carpaților Orientali vor fi intervale de timp în care va sufla tare, cu viteze la rafală de peste 70…80 km/h. În restul teritoriului vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în a doua parte a intervalului în nord-vest.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Valorile termice vor fi în continuare mai ridicate decât în mod normal la această dată. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 10…11 grade, iar cea minimă de -2…0 grade, anunță romaniatv.net.

PROGNOZA METEO DUMINICĂ. Vremea va fi vântoasă pe tot parcursul intervalului în zona montană- în special la altitudini mari unde vor fi intervale de timp în care vântul va sufla tare, iar noaptea- îndeosebi în jumătatea nordică a teritoriului. Cerul va fi temporar noros și mai ales noaptea se vor semnala precipitații mixte la munte și predominant sub formă de ploaie- local în jumătatea de nord a țării și pe suprafețe mici în rest. Valorile termice, în creștere față de intervalul anterior se vor situa cu mult peste cele specifice datei- maximele urmând a se încadra între 7 și 17 grade, iar cele minime între 2 și 8 grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI se va încălzi și va deveni mult mai caldă decât în mod obișnuit la această dată. Astfel, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 13 grade, iar cea minimă va fi de 5…7 grade. Cerul va fi temporar noros, iar vântul, în general moderat ziua, se va intensifica treptat în a doua parte a intervalului.