ANM a făcut anunțul. Cum va fi vremea astăzi, 14 aprilie, în România – se vor înregistra precipitații în aproape toată țara

Publicat: 14/04/2021 | 07:31

ANM a făcut un anunț de ultim moment cu privire la starea vremii de astăzi, 14 aprilie. Temperaturile vor fi mult mai scăzute decât cele normale și se vor înregistra precipitații sub formă de ploaie în aproape toată țara.

Specialiștii ANM au transmis ultimele informații despre starea vremii. Astăzi, 14 aprilie, vremea va fi deosebit de rece pentru mijlocul lunii aprilie. În toată țara vor fi precipitații moderate cantitativ.

Meteorologii informează că, izolat, precipitațiile vor fi însoțite de descărcări electrice. În Transilvania și Maramureș vor fi ploi, dar și perioade cu lapoviță, iar precipitațiile  mixte trecătoare se vor semnala și prin zonele deluroase. Specialiștii informează că, izolat, cantitățile de apă vor trece de 40 l/mp.

Cum va fi vremea la munte

La munte, primăvara nu prea vrea să se grăbească. La altitudini mari, meteorologii informează că vor fi rafale de peste 80 km/h. Rafale de 45…55 km/h vor fi în majoritatea regiunilor și se vor semnala ninsori, iar temperaturile minime vor fi cuprinse între 2°C în depresiuni și 10°C în sud, potrivit digifm.ro.

În București, vremea nu va fi deloc prietenoasă astăzi. ANM informează că vor fi averse, fenomene electrice și o temperatură minimă de 7°C.

Cum va fi vremea de Paște și 1 mai

Săptămâna 26.04.2021 – 03.05.2021

TEMPERATURA MEDIE A AERULUI

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

CANTITĂȚILE DE PRECIPITAȚII

Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 03.05.2021 – 10.05.2021

TEMPERATURA MEDIE A AERULUI

Valorile termcie se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

CANTITĂȚILE DE PRECIPITAȚII

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Sursă foto: Pixabay