ANM a făcut anunţul aşteptat de toată lumea! Se schimbă din nou vremea. Temperaturile cresc vertiginios

Publicat: 02/04/2020 | 10:06

Oficialii Administrației Naționale de Meteorologie au făcut, în sfârșit, anunţul aşteptat de toată lumea din țara noastră! Vremea se schimbă din nou și, au declarat meteorologii, temperaturile vor urca vertiginios în termometre. Maximele plecă de la 9 grade Celsius în depresiuni şi ajung pe la 19 grade în nord-vest României. Cu toate acestea nu scăpăm de vânt, care va sufla intens în majoritatea zonelor.

Citește și: Nu e o glumă! Coronavirusul afectează şi prognoza meteo! Cum este posibil aşa ceva, pe vreme de pandemie

Meteorologii au anunțat că se schimbă din nou vremea

În Dobrogea şi Bărăgan, reprezentanții ANM au spus că va fi o vreme bună, ci temperaturi mai ridicate decât ieri şi ceva înnorări în zona Bărăganului. Din fericire nu se vor înregistra ploi, însă, vântul va continua să agite atmosfera.

Azi, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, avem vreme frumoasă, câţiva nori şi temperaturi cu un grad, două peste cele de ieri. Vântul mai are unele răbufniri şi poate ajunge la viteze de 50…60 KM/h, relatează stirileprotv.ro. Şi în nordul Moldovei şi în Bucovina se anunţă o zi destul de însorită şi mai caldă decât cea de ieri. Maximele urcă spre 15-16 grade, însă vântul se intensifică şi aici.

Se mai încălzeşte şi în nordul Transilvaniei şi prin Maramureş. Pe aici se ating şi 18-19 grade, nu prea zărim norii, iar vântul este mai liniştit decât în celelate zone. Un aer mai cald cuprinde şi ţinuturile vestice. Temperaturile ajung la valori de luna Aprilie; cerul va fi mai mult senin, iar vântul va agita un pic atmosfera şi pe aici. Şi în Transilvania prindem o zi cu soare şi vreme bună, însă vântul continua să sufle cu putere în zonele de munte. Acum dimineaţa, sunt condiţii de brumă.

Nu rata: Atenție, români, nu e de joacă! Ochii roșii ar putea fi un simptom al COVID-19. Medicii, puși în gardă

În Oltenia, găsim vreme schimbătoare, mai mulţi nori, dar şi câteva perioade cu soare. Temperaturile cresc şi aici; ieri au fost cel mult 10 grade în zonă, astăzi maximele ajunge pe la 15 grade. Şi în ţinuturile sudice se face mai cald decât ieri. Norii apar în treacăt, vântul rămâne destul de insistent, iar pe la amiază se ating în jur de 15…16 grade.

În Capitală, azi se mai încălzeşte puţin. Maxima ajunge pe la 16-17 grade; norii apar destul de rar, însă vântul continua să agite atmosfera şi vă mai atinge viteze de 45…55 KM/h. Temperaturile cresc astăzi şi în zonele de munte. Iar vremea frumoasă cuprinde toate masivele, domina atmosfera însorită, doar vântul mai are unele răbufniri şi suflă cu 60…80 Km/h.

Află și: Anunţ de ULTIMA ORĂ pentru şoferi! Ce se întâmplă dacă expiră RCA sau ITP pe timpul pandemiei de coronavirus

Prognoza meteo pentru următoarele 3 zile

Mâine dimineață va fi frig în București, însă, treptat, de-a lungul zilei, soarele va încălzi atmosfera şi maxima va ajunge la 16 grade. Sâmbătă, prindem vreme frumoasă şi se face puţin mai cald. Pe la amiază se ating 18 grade, dar în noapte următoare se porneşte vântul. Duminică o să avem atmosfera schimbătoare, mai mulţi nori şi vânt destul de insistent. Temperaturile scad, şi vor fi cel mult 14 grade ziua şi în jur de zero grade pe timpul nopţii.

La munte, vreme rece va fi şi joi dimineaţa, dar mai târziu se încălzeşte şi va soare în toată zona montană. Sâmbătă, temperaturile ajung la valori normală pentru acesta perioadă. În nordul Carpaţilor Orientali se adună norii şi e posibil să fulguiască; în rest rămânem cu timpul frumos. Duminica se răceşte puţin. Va domina atmosfera însorită, iar vântul va sufla mai tare pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curbura.