ANM a emis prognoza. Cum va fi vremea în București în următoarele două zile

Publicat: 08/06/2020 | 11:01

Administrația Națională de Meteorologie a emis o prognoză specială pentru municipiul București. Astfel, în intervalul 8 iunie, ora 13:00 – 10 iunie, ora 6, vom avea parte de mai multe fenomene meteo.

CITEȘTE ȘI: Accident cu ambulanța. Șoferul consumase alcool și a lovit doi măgari. Asistentul a fost rănit

Zona municipiului București

Vremea va fi mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în seara zilei de marți (9 iunie) și în cursul nopții de marți spre miercuri (9/10 iunie), când probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului va fi ridicată. Temperaturile maxime vor fi de 28…30 de grade, iar cele minime de 16…17 grade.

ANM a emis prognoza. Cum va fi vremea în țară

Administrația Națională pentru Meteorologie a emis o avertizare nouă de ploi, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină, valabilă pentru mai multe zone ale țării. (NU RATA: Apelul sfâșietor la 112. O bătrână din Vaslui a cerut de mâncare! Ce au făcut polițiștii)

Vremea va fi instabilă până marţi dimineaţa. În perioada 07 iunie, ora 13:00 – 07 iunie, ora 21:00, va fi instabilitate atmosferică temporar accentuată. În intervalul menționat, în nord-vestul țării și în zona Munților Apuseni instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Totodată, Administrația Națională de Meteorologie  a emis, luni dimineața, cod galben de ceață valabil până la ora 10.00, pentru litoralul românesc. Zona vizată de atenționare este în județul Constanța, respectiv pe litoralul românesc. „Se vor semnala: temporar ceaţă, care determină vizibilitate scăzută, local sub 200 m şi izolat sub 50 m”, spun meteorologii. (VEZI AICI: Se prelungește starea de alertă din 15 iunie? Nelu Tătaru a făcut anunțul așteptat de toți românii)

Ceaţa este un fenomen meteorologic care apare îndeosebi toamna şi primăvara, însă, mai nou, destul de des şi iarna. Acum, ea apare şi în prima lună de vară.

ANM a emis prognoza. Fenomene extreme

Climatologul Roxana Bojariu a vorbit recent despre fenomenele extreme din această perioadă și a precizat că au o intensitate foarte mare. În ceea ce privește vara care urmează, climatologul spune că ar putea fi una cu temperaturi foarte ridicate și este posibil să avem chiar și tornade. (AFLĂ ȘI: Cutremur în România, duminică, la ora 22:18! Unde s-a simțit cel mai tare și ce magnitudine a avut)

„Dacă vorbim de fenomene extreme, chiar dacă sunt normale pentru perioada din an, intensitatea lor este mult mai mare decât cea cu care eram obișnuiți în umră cu câteva decenii. Ați văzut covorul de grindină care acoperă zone destul de întinse. Cantitatea de precipitații tinde să creeze mai mereu inundații. Lucrurile acestea sunt un semnal al efectului încălzirii globale la scările noastre regionale și locale”, a declarat la Gândul LIVE Roxana Bojariu.