Anghel Iordănescu dă în judecată Parlamentul pentru că mai vrea „un zero” la pensie. Care este suma uriașă pe care o încasează în prezent

Publicat: 30/04/2021 | 16:43

Anghel Iordănescu (70 de ani), unul dintre cei mai titrați antrenori de fotbal de la noi, a decis să dea în judecată Parlamentul României pentru a își „face dreptate”.

Procesul are ca scop recuperarea pensiei speciale, în valoare de 120.000 de lei. „Generalul” acum ar lua de la stat „doar” 12.000 de lei, sumă cumulată din două pensii.

Fostul tehnician a făcut parte dintr-o listă de 827 de foști parlamentari, care au beneficiat de acest beneficiu. Dar, din martie acest an, pe baza unui act normativ, aceste pensii au fost desființate.

A decis imediat să își ceară banii înapoi

Se pare că această decizie l-a surprins pe Anghel Iordănescu așa că s-a decis să ia măsuri imediate, la fel ca și alți foști demnitari. „Generalul” a intentat deja un proces Parlamentului României, alături și de Victor Babiuc, fost ministru al MApN, susține Playsport.ro.

În 2004 Anghel Iordănescu a candidat pe listele PSD la Senatul României, în județul Ilfov, fiind pe poziția a patra a listei. Voturile nu i-au permis să devină senator imediat. În februarie 2008, în urma demisiei lui Teodor Filipescu, Iordănescu a preluat locul acestuia pentru ultimele 10 luni de mandat.

În toamna lui 2008 a candidat din nou într-unul din colegiile din județul Ilfov, obținând un nou mandat de senator. După 2008, Iordănescu s-a retras din PSD și a susținut candidatura lui Traian Băsescu la alegerile prezidențiale din 2009.

În legislatura 2004-2008, Anghel Iordănescu a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Elenă, Republica Croația și Regatul Maroc. În legislatura 2008-2012, Anghel Iordănescu a fost membru în grupul parlamentar de prietenie cu Muntenegru și a inițiat 16 propuneri legislative, din care 4 au fost promulgate legi.

La data de 5 septembrie 1994 colonelul Anghel Iordănescu din Ministerul Apărării Naționale a fost înaintat la gradul de general-maior (cu o stea). A fost trecut în rezervă cu acest grad la data de 15 iulie 1998.