Angela Merkel, revoltată după decesul lui George Floyd. “Această crimă…”

Publicat: 04/06/2020 | 22:32

Cancelarul german Angela Merkel a denunţat, în cursul zilei de joi, “uciderea” afro-americanului George Floyd de de către poliția din SUA. Aceasta susține că rasismul lovește un stat foarte evoluat din toate punctele de vedere.

Citește și: Papa Francisc, rugăciuni pentru George Floyd şi pentru toţi cei care şi-au pierdut viaţa din cauza rasismului! „Să ne rugăm pentru alinarea familiilor şi prietenilor copleşiţi”

Această crimă a lui George Floyd este un lucru teribil. Rasismul este un lucru teribil. Societatea americană este foarte polarizată„, a fost reacția cancelarului german.

Rasismul a existat întotdeauna. Şi din nefericire, este şi cazul aici (în Germania)„, a mai adăugat Angela Merkel.

 Polițistul va fi judecat pentru crimă

Derek Chauvin, ofiţerul de poliție care a stat cu genunchiul pe gâtul lui George Floyd va fi acuzat de crimă de gradul al doilea – omor cu intenţie, dar fără premeditare, potrivit CNN. Și colegii săi vor fi puși sub acuzare.

Ceilalți trei polițiști care au participat la imobilizarea lui Floyd vor fi acuzați și ei de ajutor și complicitate la crimă de gradul al doilea, potrivit documentelor aflate la dosar.

Nu rata: Fratele lui George Floyd, mesaj impresionant pentru protestatarii din întreaga lume: “Era pașnic,a fost un uriaș blând. De ce vă distrugeți comunitatea?”

Declarații incredibile din partea familiei

George Floyd a murit în seara zilei de 25 mai, la Minneapolis, după ce un polițist și-a ținut genunchiul pe gâtul bărbatului timp de opt minute și 46 de secunde.

Când a venit ambulanța, Floyd era deja mort, susține avocatul familiei. „George a murit pentru că avea nevoie să respire. Avea nevoie de o gură de aer”, a explicat avocatul.

NU RATA: Filmul unei morți cu iz de crimă care a scos mii de americani pe străzi în plină pandemie

Autopsia independentă a fost cerută de familie în condițiile în care institutul public de medicină legată a anunțat că nu există „dovezi fizice” care să susțină diagnosticul unei „asfixii de natură traumatică sau al unei strangulări”.