Angela Merkel a făcut anunțul! Germania prelungește carantina și impune noi restricții

Publicat: 06/01/2021 | 09:06

Germania continuă lupta cu noul virus. Din cauza numărului mare de noi îmbolnăviri, carantina ce trebuia să se încheie la data de 10 ianuarie, a fost prelungită, iar în unele regiuni se impun noi restricții și mai dure.

Miercuri, 16 decembrie, Angela Merkel a anunțat măsuri mai dure pe tot teritoriul Germaniei, pentru a diminua răspândirea coronavirusului. Acestea ar fi trebuit să fie ridicată pe 10 ianuarie, însă se pare că evoluția pandemiei nu permite acest lucru.

Astfel, Angela Merkel a anunțat că perioada de carantină introdusă în decembrie rămâne în vigoare cel puțin încă trei săptămâni. (CITEȘTE ȘI: GERMANIA A ÎNREGISTRAT CEL MAI MARE NUMĂR DE DECESE DE LA ÎNCEPUTUL PANDEMIEI DE CORONAVIRUS)

 „Suntem acum în situaţii-limită în unele spitale şi din această cauză suntem nevoiţi să impunem noi restricţii astăzi. Vrem să prelungim restricţiile pe care le-am anunţat în decembrie până pe 31 ianuarie şi vom înăspri măsurile în unele regiuni.”, a declarat Angela Merkel.

Măsurile impuse în timpul carantinei

Din data de 16 decembrie măsuri mai dure au fost impuse pe tot teritoriul Germaniei:

– Scolile şi magazinele considerate neesenţiale au fost închise

– toate magazinele cu activități neesențiale au fost închise, inclusiv frizeriile

– angajații, acolo unde este posibil, au fost încurajați să lucreze de acasă

– grădinițele au fost închise, iar părinții își pot lua concedii plătite pentru a sta cu copiii

– ceremoniile religioase din biserici, sinagogi și moschei pot continua, dacă se respectă regulile de igienă, dar cântatul este interzis