Angajat al Penitenciarului Aiud, testat pozitiv cu COVID-19. Prima reacție a conducerii închisorii

Publicat: 26/04/2020 | 10:54

Un angajat al Penitenciarului Aiud a fost testat pozitiv cu COVID-19. Încă de pe 7 aprilie, acesta se afla acasă, în autoizolare, măsură dispusă de conducerea închisorii ca urmare a unui posibil risc epidemiologic în familia acestuia.

VEZI AICI: A STAT 44 DE ANI ÎN PUȘCĂRIE, IAR CÂND SĂ FIE ELIBERAT, A MURIT DE CORONAVIRUS!

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Aiud, Adelina Popescu, a oferit primele detalii despre acest caz. “Deşi poliţistul de penitenciare nu prezenta simptomatologie specifică COVID-19, conducerea unităţii a dispus, preventiv, din data de 7 aprilie 2020, autoizolarea acestuia la domiciliu, urmare analizării unui posibil risc epidemiologic în mediul de suport. Având în vedere măsura de prevenţie adoptată la nivel instituţional, în Penitenciarul Aiud nu există contacţi ai acestui caz confirmat şi nici un alt caz de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2”, a precizat purtătorul de cuvânt.

CAZ STRANIU. Femeie din Ecuador, considerată moartă din cauza COVID-19, a fost găsită în viață după trei săptămâni de comă

În penitenciarele Giurgiu, Jilava, Gherla și Dej au mai fost confirmare cazuri de coronavirus în rândul angajaților, iar deținuții să nu contracteze și ei boala.

NU RATA: UN TÂNĂR A AJUNS LA ÎNCHISOARE DUPĂ A SCUIPAT UN POLIȚIST. “AM CORONAVIRUS ȘI ACUM O SĂ AI ȘI TU. SPER CA TU ȘI FAMILIA TA SĂ MURIȚI!” ÎN CE ȚARĂ A AVUT LOC INCIDENTUL

Până sâmbătă, în județul Alba au fost confirmate 160 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, din care peste o jumătate sunt vindecate.