Ancheta uciderii unui pădurar din Iași, de către un copil: l-a lovit cu securea în cap pentru a putea pleca cu un copac furat

Publicat: 05/03/2020 | 15:43

Anchetatorii ieșeni au oferit detalii șocante din dosarul uciderii unui pădurar. Ei l-au trimis în judecată pe Ionuț Iosub, un puști de 16 ani pe care îl acuză de omor calificat și tentativă la tâlhărie. (VEZI ȘI: UN ADOLESCENT DIN IAȘI ȘI-A UCIS TATĂL, DIN GREȘEALĂ, CU O SINGURĂ LOVITURĂ DE CUȚIT)

Investigația morții pădurarului din Sirețel, Răducă Gorcioaia, a fost finalizată zilele trecute, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași. Adolescentul ar fi comis fapta pe 12 septembrie, la orele serii. În acea zi, a mers în pădurea denumită „Todosoaia” din comuna Sireţel, județul Iaşi, unde a doborât un paltin cu lungimea de 6,5 metri.

L-a lovit de patru ori cu securea

Iosub a fost surprins de Gorcioaia (50 de ani), care a încercat să îl oprească pe hoț să plece cu arborele. Din acest motiv, adolescentul l-a lovit de patru ori cu securea.„În urma analizei ansamblului probator administrat în cauză, procurorul criminalist a concluzionat, în rechizitoriu, că inculpatul minor I.I. a mers în pădure pe seară, înarmat, pentru a sustrage arborele doborât în timpul zilei şi, fiind surprins de pădurar, a vrut să păstreze bunul şi să-şi asigure scăparea, astfel că a folosit securea, lovind victima”, au precizat procurorii.

Ionuț Iosub a avut o „atitudine oscilantă” în timpul anchetei, încercând să îi pună pe anchetatori pe o pistă greșită. El a indicat ca autor al faptei pe altcineva însă, spre finalul investigației, a recunoscut și a spus că ar fi fost provocat de pădurar.

Iosub a fost supus unei expertize psihiatrice, rezultatul relevând că a avut discernământ când a comis fapta. (NU RATA: ORGIE CU COCAINĂ LA PETRECERE DE BOTEZ. SUPER-DEZVĂLUIRI DIN LUMEA MILIONARILOR DE LA IAȘI)