Anchetă în cazul nou-născutului abandonat în Sectorul 3 al Capitalei. S-au prelevat teste ADN pentru a identifica mama

Publicat: 23/12/2020 | 14:18

Autoritățile au deschis o anchetă în cazul bebelușului abandonat și găsit pe o stradă din zona Fizicienilor. Anchetatorii au prelevat probe ADN și vizionează imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zonă

În același timp au fost luate în calcul și mai multe scenarii posibile cu privire la condițiile în care nou născutul a fost lăsat în frig și numai o minune a făcut ca acesta să fie găsit sănătos.

Surse judiciare au dezvăluit, pentru Gândul.ro, că anchetatorii au pornit o cursă pentru identificarea persoanei care a abandonat bebelușul și au conturat mai multe ipoteze. Chiar dacă principala pistă este că femeia a mers cu nou născutul în brațe și l-a băgat în sacoșă abia în fața blocului, după ce s-a asigurat că nu o vede nimeni, este posibil ca cel mic să fi fost abandonat de o rudă a mamei sau de către o cunoștință.

În același timp, nu este sigur că femeia este din București, în condițiile în care polițiștii au înregistrat și cazuri în care mame care și-au abandonat copiii au venit cu trenul în București.

Bebelușul, găsit marți seară

Polițiștii au fost chemați seară, după ce, pe strada Fizicienilor, din Sectorul 3, un cuplu a găsit, lângă un bloc, o sacoșă în care era un copil abia născut.

La fața locului a ajuns, de urgență, o ambulanță, care l-a preluat pe micuț și l-a dus la Spitalul Clinic de Copii „Marie Curie”, iar polițiștii Secției 13 au demarat o anchetă. După ce specialiștii au stabilit că viața copilului a fost pusă în pericol, pentru că afară erau numai 4 grade, cazul a fost preluat de Serviciul Omoruri și procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Bebelușul este băiat și părea să fie născut chiar în ziua respectivă sau maxim cu numai câteva zile înainte. El era îmbrăcat, iar în urma investigațiilor medicale a reieșit că, cel mai probabil, mama a născut în condiții improprii și fără asistență de specialitate.