Anchetă în Botoșani! O asistentă a infectat intenționat alte persoane cu coronavirus

Publicat: 30/04/2020 | 19:45

Anchetă în Botoșani! O asistentă a infectat intenționat alte persoane cu coronavirus. Femeia a participat la înmormântarea la care s-a îmbolnăvit și tânăra de 27 de ani și care, ulterior, a murit.

Din informațiile obținute de anchetatori, asistenta a participat la aceeași înmormântare la care s-a îmbolnavit și tânăra de 27 de ani care a și murit în urma infecției cu noul coronavirus.

Angajată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Botoșani, femeia, în vârstă de 47 de ani, s-a ales cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor transmisibile, după ce a minţit într-o anchetă epidemiologică şi şi-a îmbolnăvit cel puţin o colegă de COVID-19, potivit monitorulbt.ro. (CITEȘTE ȘI: EL E MEDICUL IRANIAN CARE LUPTĂ CU COVID-19 SUB CULORILE UNIVERSITĂȚII CRAIOVA)

În urma anchetelor efectuate de cei de la DSP Botoșani, adevărul a ieșit la lumină. După ce mai mulți martori au declarat că au văzut-o la acea înmormântare, asistenta a recunoscut, în cele din urmă, că a fost prezentă la evenimentul la care a luat parte şi tânăra de 27 de ani din Cândeşti, considerată pacienta zero din Spitalul Judeţean din punct de vedere al pornirii infecţiilor cu COVID-19.