Anchetă epidemologică la Aeroportul din Iași: „Doi angajați au coronavirus. Doar Dumnezeu ne-a ajutat să nu ne infectăm într-o măsură mai mare”

Publicat: 02/04/2020 | 20:02

O anchetă epidemologică a început la Aeroportul din Iași după ce doi angajați ai Poliției de Frontieră au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus.

Directorul Aeroportului Iași, Cătălin Bulgariu, a anunțat printr-un mesaj publicat pe pagina instituției că datele oficiale vor fi anunțate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Iași, potrivit Mediafax.

„Ceea ce vă pot spune eu este că sunt două cazuri confirmate din persoanele care au intrat în contact direct cu pasagerii.

La noi în Iaşi sunt pasageri care au fost confirmaţi ulterior încă din data de 4 martie, sunt mai mulţi astfel de pasageri.

Doar Dumnezeu ne-a ajutat să nu ne infectăm într-o măsură mai mare aici la Aeroport”, a precizat Cătălin Bulgariu.

Dotat cu două termoscannere

Miercuri, la Aeroportul din Iași au ajuns și două termoscannere, iar joi au fost puse în funcțiune. „Ne-au ajutat foarte mult, sunt foarte bune, păcat că au venit mult prea târziu, dar este un pas înainte, se poate realiza o triere mai rapidă şi fără un contact fizic între persoanele care operează zboruri şi pasageri.

E foarte important ca persoanele care ajung la Iaşi să ştie că nu se pot contamina din aeroportul Iaşi. De aceea noi luăm toate măsurile să nu creăm un focar de infecţie aici la nivelul aeroportului”, a mai declarat Cătălin Bulgariu.