Anchetă epidemiologică! Un polițist de la Centrul de Detenție din Craiova a fost depistat pozitiv cu COVID-19

Publicat: 12/06/2020 | 17:59

Este anchetă la Centrul de Detenție din Craiova, după ce un angajat a fost confirmat, vineri, 12 iunie, cu noul coronavirus. DSP inspectează acum locul pentru a găsi persoanele cu care polițistul a intrat în contact, transmite Administrația Națională a Penitenciarelor.

CITEȘTE ȘI: Sentință anulată într-un dosar, după ce judecătorul Ion-Tudoran a motivat-o în timp ce se afla internat la psihiatrie. Cazul ”Băneasa” urmează să fie rejudecat la aceeași Curte

Un angajat al Centrului de Detenție Craiova a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Polițistul de penitenciare este asimptomatic. Acesta a exercitat atribuții de serviciu în sectorul operativ, cu purtarea, în permanență, a echipamentului de protecție,” se arată în comunicatul transmis de ANP.

CITEȘTE ȘI: Coronavirus România. Un val de reinfectări amenință populația: ”Nu toate organismele reușesc să producă o cantitate de anticorpi suficientă”

Angajatul a fost ultima oară la muncă la sfârșitul lunii mai. Imediat, după ceacesta a fost depistat pozitiv, DSP a deschis o anchetă epidemiologică.

„Administrația locului de deținere aplică recomandările Direcției de Sănătate Publică Dolj și măsurile de intervenție adoptate la nivel de sistem. Până la acest moment, cu excepția cazului sus-menționat, nu se înregistrează nicio altă infectare cu virusul SARS-CoV-2 la Centrul de Detenție Craiova,” se mai arată în comunicat.

CITEȘTE ȘI: Kanal D, amendă uriaşă de la CNA pentru emisiunea Puterea Dragostei, prezentată de Andreea Mantea: „O porcăială continuă”

Focar de infecție cu noul coronavirus în rândul polițiștilor din Olt

Există un focar de infecție cu noul coronavirus în rândul polițiștilor din Olt, confirmat la scurt timp după ce autoritățile au anunțat că epidemia se află pe panta descendentă în România.

Conform informațiilor făcute publice de reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică, în Olt, s-au înregistrat, într-o singură zi, la începutul lunii iunie, patru cazuri îmbolnăvire cu COVID-19 în poliție. Pacienţii sunt internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Toți sunt membri ai poliției, focarul în rândul acestora ajungând la opt persoane.

Află și: RAPORT. China ar fi ascuns mai bine de o săptămână detalii-cheie despre COVID-19

Tot la începutul lunii iunie au fost testaţi pozitiv un poliţist din Brebeni şi soţia unuia dintre cei doi poliţişti din Ipoteşti. Ambele posturi, Brebeni şi Ipoteşti, sunt subordonate secţiei de poliţie Coteana.