Anchetă epidemiologică la un centru de dializă privat din Capitală, după ce nouă persoane au fost confirmate cu Covid-19

Publicat: 25/03/2020 | 12:12

Direcția de Sănătate Publică a municipiului București a demarat o anchetă epidemiologică la un centru de dializă privat, după ce în după amiaza de 24 martie 2020 la unul din punctele de lucru au fost confirmate pozitiv la COVID 19 un număr de 9 persoane. În punctul de lucru au fost prelevate un număr de 40 de probe. Pentru 20 de probe au fost primite rezultatele, 9 au fost confirmate pozitiv, restul de până la 40 de probe urmează să fie lucrate în centrele acreditate în perioada următoare.

DSPM București a verificat  modul de funcționare și acreditare al celor 6 puncte de lucru ale centrului.

Inspectorii sanitari au hotărât suspendarea  activității Centrului de dializă -spitalizare de zi până la remedierea deficiențelor constatate.

De asemenea, s- a constatat că unitatea nu respectă structura funcțională autorizată referiroare la numărul de paturi.

CITEȘTE ȘI: Situație de criză la Spitalul din Comănești, județul Bacău. 24 de angajați ar putea fi infectați cu noul coronavirus

Nereguli multiple

La centrul de dializă nu  au fost instituite măsuri pentru limitarea/prevenirea infectării cu COVID 19. De asemenea,  nu este asigurată o distanță minimă corespunzatoare în spațiul de așteptare/recepție pentru pacienți, personalul nu poartă echipament complet, nu  se respectă procedurile și protocoalele de lucru privind curățenia și dezinfecția,  triajul pacienților se face în recepție/așteptare, nu a fost efectuată dezinfecția terminală după ce s-a știut de primul pacient confirmat. Unitatea a fost amendată de inspectorii sanitari cu 30000 lei pentru neinstiturea măsurilor corespunzătoare.