Anchetă epidemiologică în Prahova! Nouă pompieri de la Detașamentul Câmpina, confirmați cu SARS-COV-2

Publicat: 12/06/2020 | 21:07

Anchetă epidemiologică în Prahova, după ce ieri un pompier de la Detașamentul Câmpina a fost confirmat cu noul coronavirus. Astăzi, alți nouă colegi ai angajatului au primit același diagnostic.

28 de pompieri de la Detașamentul Câmpina, contacți ai primului infectat, și-au făcut testele pentru noul coronavirus, iar opt dintre ei au fost depistați pozitiv. Un test se află încă în lucru, așteptând în scurt timp răspunsul, potrivit datelor furnizate AGERPRES de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Raluca Vasiloae.

CITEȘTE ȘI: A apărut lista țărilor din Europa care nu primesc turiști români

Toţi pompierii care sunt infectaţi cu noul coronavirus vor fi duşi la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, a precizat sursa citată.

Direcţia de Sănătate Publică Prahova a demarat o anchetă epidemiologică la Detaşamentul de Pompieri Câmpina, iar toată tura de intervenţie pe care lucrau pompierii confirmaţi a fost reorganizată cu personal de pe celelalte ture, a mai spus Vasiloae.

De asemenea, a fost deja efectuată o primă dezinfecţie la locul de muncă.

CITEȘTE ȘI: Ludovic Orban, avertisment pentru români! Cine nu poartă mască va fi amendat

Anchetă epidemiologică și la Penitenciarul din Craiova

Este anchetă la Centrul de Detenție din Craiova, după ce un angajat a fost confirmat, vineri, 12 iunie, cu noul coronavirus. DSP inspectează acum locul pentru a găsi persoanele cu care polițistul a intrat în contact, transmite Administrația Națională a Penitenciarelor.

CITEȘTE ȘI: Sentință anulată într-un dosar, după ce judecătorul Ion-Tudoran a motivat-o în timp ce se afla internat la psihiatrie. Cazul ”Băneasa” urmează să fie rejudecat la aceeași Curte

Un angajat al Centrului de Detenție Craiova a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Polițistul de penitenciare este asimptomatic. Acesta a exercitat atribuții de serviciu în sectorul operativ, cu purtarea, în permanență, a echipamentului de protecție,” se arată în comunicatul transmis de ANP.