Anca Lungu, izolată la domiciliu în Franța! „Dacă vrei să ieși…trebuie să te înregistrezi online și să faci o declarație pe propria răspundere”

Publicat: 19/03/2020 | 16:37

Anca Lungu a renunțat acum ceva timp la pupitrul știrilor de la Antena 1, iar de doi ani Locuiește în Franța, la Nisa alături de soțul ei și cei doi copii. În această perioadă în care toată lumea este speriată de noul coronavirus, fiecare țară a luat măsurile necesare pentru a se proteja. Într-un interviu online, vedeta a povestit cum s-a pregătit pentru aceste zile critice și ce se întâmplă în Franța.

Anca Lungu a participat la un interviu online, realizat de Simona Gherghe în care s-a vorbit despre situația actuală din Franța și despre cum au fost afectați oamenii de acolo. (CITEȘTE ȘI: ANCA LUNGU A FĂCUT PUBLICĂ FOTOGRAFIA: ”ZÂMBETUL MEU ASCUNDEA MAI MULT TEAMĂ DECÂT BUCURIE!”)

 „Anca Lungu locuiește în Franța, la Nisa. De marți, toată țară e în izolare la domiciliu. Asta înseamnă că oamenii pot ieși la supermarket sau la farmacie doar pe baza unui permis special. Dacă poliția te prinde că ești în altă parte, te amendează. Anca mi-a povestit despre cum e viață în Franța, zilele astea, dar și cum s-a pregătit de carantină”, a scris Simona Gherghe pe Facebook, în descrierea materialului video atașat.

„Este pustiu. Mă uit pe geam și rar trece o persoană”

Anca Lungu a povestit că de când a fost instaurată starea de urgență toată lumea trebuie să stea în casă, iar singura modalitate de a ieși afară este printr-un sistem online în care oamenii se înregistrează și unde motivează de ce au nevoie să își părăsească locuința. (VEZI ȘI: INCREDIBIL. UN DEȚINUT ROMÂN A CERUT SĂ NU FIE EXTRĂDAT ÎN FRANȚA DE TEAMA CORONAVIRUSULUI: ”ACOLO AU DECEDAT 21 DE PERSOANE…”)

„Această izolare este valabilă pentru toată lumea. Au început de marți la prânz. Președintele Macron a ținut un discurs și a anunțat că aceasta este măsura la care s-a gândit pentru a limita răspândirea virusului. Mă bucur că s-a luat această măsură.

Din fericire, în Franța sunt acum 8000 de cazuri, însă văd că ele cresc constant, dar nu se depășesc 900- 1000 de cazuri pe zi. La cumpărături am ieșit ieri dimineață, când încă era voie. Este pustiu. Mă uit pe geam și rar trece o persoană pe stradă. De ce? Pentru că regulile sunt foarte stricte.

Dacă vrei să ieși la cumpărături, să alergi sau să îți plimbi câinele, trebuie să te înregistrezi online și trebuie să faci o declarație pe propria răspundere, în care îți treci datele de identificare și în care spui motivul pentru care ai ieșit afară. Dacă nu respecți ceea ce precizezi, iei amendă”, a spus Anca Lungu.