Amenzile pentru cei care nu respectă regimul stării de urgență au crescut: ”Legile se respectă, nu se discută”

Publicat: 01/04/2020 | 16:24

Klaus Iohannis a făcut o declarație de presă, la Palatul Cotroceni, și le-a atras atenția românilor să respecte starea de urgență pentru a nu fi amendați. Până acum au fost date peste 78.000 de amenzi.

Astfel, amenzile pentru persoanele fizice care nu respectă ordonanțele militare au crescut și au următoarele valori: minim 2.000 lei și maxim 20.000 lei, față de minim 100 și maxim 5000 de lei, cât erau până acum.

Amenda minimă pentru persoanele juridice care nu respectă ordonanțele militare a crescut de la 1.000 de lei cât era până acum, la 10.000 de lei. Maximul amenzii pentru persoane juridice rămâne stabilit la 70.000 de mii de lei. (CITEȘTE ȘI: APEL DISPERAT! UN SUCEVEAN CU HANDICAP, RĂMAS FĂRĂ HRANĂ ȘI APĂ, ÎI CERE LUI KLAUS IOHANNIS SĂ-L EUTANASIEZE)

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că măsurile luate de autorităţi sunt pentru a-i proteja pe cetățeni.

”Toate măsurile au fost luate pentru a vă proteja. Majoritate românilor au înțeles că legile se respectă și această situație de stare de urgență e serioasă și trebuie cu toții să respectăm legislația, ordonanțele, legile. Un aspect special îl reprezintă siguranța și ordinea publică. Cine nu se conformează va fi amendat. S-au făcut de la începutul acestei situații zeci de mii de controale, s-a controlat felul în care oamenii respectă izolarea, carantina.

Au fost peste 870.000 de acțiuni de control. S-au dat peste 78.000 de amenzi. Legea este clară, este pentru protecția oamenilor, pentru protecția medicilor. Repet, respectați normele de conduită, respectați distanța, respectați normeleimpuse de autorități”, a spus Klaus Iohannis.