Amenzi de 9.000 de lei pentru românii care fac grătare în zone nepotrivite

Publicat: 13/05/2021 | 11:00

Românii care fac grătare în alte locuri decât cele special amenajate riscă să fie amendați chiar și cu 9.000 de lei, potrivit ultimului anunț făcut de autorități.

Focul trebuie aprins doar în zonele marcate, altfel riști o sancțiune drastică, de 5.000 de lei. Apoi, dacă nu strângi gunoaiele după petrecere, mai poți fi amendat cu 2.000 de lei. În plus, dacă stai pe spațiile verzi, sacțiunea este de la 900 la 2.000 de lei.

În concluzie, dacă nu respecți legea când faci grătar, poți fi amendat chiar și cu 9.000 de lei. Pentru a evita un astfel de scenariu, autoritățile recomandă multă grijă atunci când alegi un loc pentru a aprinde focul.

Amenzi de peste 750.000 de lei pentru încălcarea restricțiilor antiepidemice

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 11 mai, 3.453 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 756.775 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost întocmite, ieri, 2 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Grătar în debaraua blocului

Scene ireale s-au petrecut pe 4 mai în județul Teleorman. Mai mulți locatari ai unui bloc din Alexandria au făcut grătar în debaraua imobilului. După ce și-au potolit foamea, au încuiat debaraua de pe scară și și-au văzut de treburi. La scurt timp, însă, s-a dat alarma de incendiu.

Camera a fost rapid cuprinsă de flăcări și putea să se tranforme totul într-o tragedie. Norocul a făcut ca ceilalți locatari să observe din timp incendiul. Acum cei vinovați vor trebui să suporte pagubele.