Amenințare cutremurătoare transmisă controlorilor de trafic aerian din New York! „Vom intra cu avionul în Capitavoliu. Soleimani va fi răzbunat”.

Publicat: 06/01/2021 | 13:13

O amenințare înfiorătoare a fost transmisă controlorilor de trafic aerian din New York. Se face referire la un avion care va intra miercuri în Capitoliul american, exact în ziua în care Congresul SUA validează votul de la alegerile prezidențiale.

Amenințarea a putut fi auzită pe frecvența radio a controlorilor de trafic aerian din New York, informează CBS. Cei aflați în spatele transmisiunii fac referire directă la fostul general iranian Qassem Soleimani, asasinat anul trecut de o dronă americană.

Decesul acestuia a tensionat și mai mult relațiile dintre SUA și Iran. Imediat după incidentul de acum un an șiiții irakieni au jurat să răzbune moarte generalului. (CITEȘTE ȘI: ÎNCĂ UN ATENTAT LOVEȘTE SUA. O RULOTĂ A SĂRIT ÎN AER ÎN ORAȘUL NASHVILLE, DIN TENNESSEE. VIDEO)

„Vom intra cu avionul în Capitoliu miercuri. Soleimani va fi răzbunat”, se aude într-un apel rostit de vocea sintetizată pe calculator a unui bărbat.

S-a declanșat o anchetă

Deși guvernul SUA nu crede că un astfel de atac ar fi posibil, o anchetă a fost totuși declanșată, deoarece autorul sau autorii, încă anonimi, au reușit să intre pe frecvența radio prin care piloții comunică cu controlorii de trafic aerian ai Autorității Federale a Aviației Civile din SUA (Federal Aviation Administration – FAA). Acest lucru înseamnă o breșă de securitate serioasă.

FBI a refuzat să comenteze incidentul dar a menționat că „ia în serios toate amenințările cu violența sau pericolele la adresa siguranței publice”

(VEZI ȘI: ATENTAT CU BOMBĂ LA KABUL. UN CELEBRU JURNALIST A MURIT, DUPĂ CE MAȘINA ÎN CARE SE AFLA A EXPLODAT)