Amendă uriașă pentru Pro TV. Ce reguli au fost încălcate

Publicat: 04/03/2020 | 08:06

Grupul Pro TV merge din amendă în amendă, dând de lucru Consiliului Național al Audiovizualului. Cu două săptămâni în urmă, grupul Pro TV a mai primit o amendă din partea CNA, aceasta fiind cea mai mare din istoria companiei.

Pro TV și Pro Cinema au fost amendate, atunci, cu aproximativ 80.000 de euro – potrivit paginademedia.ro -, iar marți a apărut o altă amendă. Pro 2 a înregistrat depășiri de aproape zece ore într-o singură lună, iar acum va trebui să plătească 200.000 de lei.

„În mod evident, am depășit foarte mult (n.red. – timpul alocat reclamelor). A fost o eroare pe care am îndreptat-o de îndată ce am observat-o”, a declarat reprezentantul Grupului Pro TV.

Monica Gubernat, președintele CNA, a specificat și de ce a fost sesizat Consiliul Concurenței în acest caz: ”Dacă sunt încălcări ale legii care pot cădea sub incidența altor instituții, legea spune că le putem sesiza. CNA trebuie să vegheze la buna concurență între competitori. În cazul de față, vorbim de cel mai mare jucător de pe piața media, care a încălcat în mod grosolan legea”.