Amendă de 20.000 de lei la Brașov, pentru o femeie care a venit din Italia! A refuzat izolarea: „Dacă mă enervez mă duc în tot blocul!”

Publicat: 12/03/2020 | 20:07

Un caz revoltător a avut loc în Brașov. O femeie care s-a întors recent din Italia a fost amendată cu 20.000 de lei, după ce a ignorat faptul că trebuie să stea în carantină și nu a fost găsită de autorități acasă.

Femeia s-a întors din  Lombardia, acum o săptămână și trebuie să stea în carantină, cu toată familia. Când autoritățile au mers să verifice dacă starea de carantină este respectată au găsit acasă un singur membru al familiei. (CITEȘTE ȘI: CUM SE DEOSEBEȘTE CORONAVIRUSUL DE GRIPĂ? SIMPTOMELE CARE SUNT ALARMANTE)

Cazul a fost făcut public pe rețelele de socializare de către un polițist brașovean, membru al echipe de control. „Azi am fost să verificăm dacă persoanele aflate în izolare la domiciliu respectă interdicția. Din patru familii verificate, trei erau acasă. În al patrulea caz m-a apucat tremuriciul. Fiica, întoarsă acum o săptămână din Lombardia, era în vizită la vecini. Mama, vânzătoare într-un mare magazin din Brașov, era la muncă. Tatăl, pensionar, era acasă. La 20 minute de la verificare, mama a venit repede acasă. Nu vă pot spune ce revoltați au fost toți când i-am întrebat de ce nu respecta izolarea”, a scris polițistul.

„Dacă mă enervez, mă duc în tot blocul”

În momentul în care au fost trași la răspundere pentru faptele lor, membrii familiei au ripostat cu replici acide și fără remușcări. „Nu am primit nici-o hârtie! / Aveți dovada că am luat la cunoștință de interdicție? / Suntem sănătoși, domne, nu vedeți că a trecut o săptămână și nu avem nimic? / Așa domne, am ieșit… și ce? Dacă mă enervez, mă duc în tot blocul, care e problema ta acum? ”, au fost spusele celor în cauză.

După această întâmplare polițistul a anunțat Direcția de Sănătate Publică Brașov, iar aceștia au primit o amenda de 20.000, confirmată de purtătorul de cuvânt al DSP Brașov, Anca Bâtiu. (VEZI ȘI: PRIMUL JUDEȚ DIN ROMÂNIA ÎN CARE S-AU INTERZIS SLUJBELE ÎN BISERICĂ)

În Brașov 274 de persoane se află în autoizolare.