Ambulanță SMURD, devenită sală de nașteri pentru o femeie din Sibiu: „Felicitări pentru misiunea îndeplinită”

Publicat: 05/06/2020 | 16:29

Pompierii unui echipaj SMURD din Sibiu a avut parte, în cursul zilei de joi, de o experiență inedită în timp ce se aflau în misiune. Cei trei au asistat la nașterea unei fetițe chiar în ambulanță.

Anunțul a fost făcut chiar de reprezentații SMURD: „Ieri, 04.06.a.c., în jurul orei 17:00, echipajul SMURD, format din paramedicii Adriana Sas, Ioan Oros și Sorin Simon, din cadrul Stației de Pompieri Agnita a fost chemat în ajutor de o femeie însărcinată care intrase în travaliu.

Nu au mai ajuns la spital

Pompierii salvatori s-au deplasat în cel mai scurt timp în localitatea Benești pentru a prelua și transporta femeia la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, unde urma să nască.

La puțin timp după preluarea acesteia, întrucât nașterea era iminentă, femeia a adus pe lume nou-născutul în autospeciala SMURD, sub atenta supraveghere a colegilor noștri.

După acordarea măsurilor de primă necesitate, mama și copilul au fost transportați în siguranță la spital. Felicitări, dragi colegi, pentru misiunea îndeplinită cu succes și profesionalismul dovedit!”, au transmis aceștia.

Ultima oară s-a întâmplat în ianuarie

Aceasta nu este prima dată anul acesta. Un bebeluș nu a mai avut răbdare și s-a născut în ambulanță. Impresionați de experiența unică, paramedicii vor acum să-i fie nași.

Totul s-a întâmplat în dimineața zilei de sâmbătă, 18 ianuarie, în jurul orei 3:30. Un apel la numărul unic de urgență 112 solicita ajutorul salvatorilor Secției de Pompieri Adjud, în localitatea Ciorani, deoarece o femeie gravidă, în vârstă de 24 de ani, acuza dureri.

În cel mai scurt timp la fața locului s-a deplasat o ambulanță SMURD, iar paramedicii au preluat imediat femeia. Însă, la nici 500 de metri de la plecarea ambulanței spre unitatea spitalicească, s-a declanșat nașterea.