Ambasada României la Beirut, avariată de explozie. MAE nu a aflat încă dacă vreun cetățean român a fost afectat

Publicat: 04/08/2020 | 23:35

Ministerul Afacerilor Externe anunță că imobilul în care se află Ambasada României în Republica Libaneză a fost avariat ușor, în urma celor două explozii din Beirut care au provocat până la ora transmiterii acestei știri a provocat peste 50 de decese și a rănit mii de oameni.

MAI s-a autosesizat în urma exploziilor produse marți seara în zona portuară a orașului Beirut și a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale pentru informații cu privire la cetățenia și identitatea persoanelor afectate. Ministerul a mai precizat și că intreg personalul misiunii diplomatice este în afara oricărui pericol, scrie Digi.24. 

Citește și: Alertă în Beirut! Au avut loc explozii uriașe soldate cu aproximativ 30 de morți și mii de răniți

Nu se știe dacă există români răniți sau morți

Până la acest moment, autoritățile locale nu au notificat ambasada cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul misiunii diplomatice nu au fost primite solicitări de asistență consulară.

Victor Mircea, ambasadorul României în Liban a declarat: „Am avut stricăciuni parțiale, ferestre distruse, norocul a fost că nimeni nu era în ambasadă”.

Numerele de urgență oferite de autorități

MAE precizează că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Beirut: 00961 5 924 849, 00961 5 920 432, 00961 5 920 452, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de urgență sau la numărul de telefon de urgență al misiunii diplomatice: 00961 76 775 503.

Nu rata: Klaus Iohannis, mesaj de condoleanțe după exploziile din Beirut! „Suntem alături de Liban în aceste momente grele”

Ambasada României la Beirut continuă dialogul cu autoritățile locale, fiind pregătită să acorde asistență consulară, dacă situația o va impune.