Amazon, un posibil focar de infecție! „Mi-e teamă că am infectat peste o mie de persoane în ultimele trei zile.” Care sunt motivele pentru care angajații din SUA nu mai vor să meargă la muncă

Publicat: 06/04/2020 | 17:14

În plină epidemie de coronavirus majoritatea firmelor și-au închis porțile și au oprit activitatea pentru a-i proteja pe angajați și pentru a împiedica virusul să se răspândească. Acest lucru nu s-a întâmplat și în cazul giganticului Amazon, care continuă să funcționeze la capacitate maximă.

Mai mulți angajați ai companiei Amazon, de la sediile din Pennsylvania, Texas, Kentucky, Arizona și California, au declarat că le este temă să mai meargă la muncă, în plină epidemie de coronavirus. Aceștia susțin că Amazon nu ia toate măsurile pentru împiedicarea răspândirii virusului COVID -19, notează  Business Insider. (CITEȘTE ȘI: AMAZON ANGAJEAZĂ 100.000 DE OAMENI, DUPĂ CE COMENZILE ONLINE AU CRESCUT, CA URMARE A EPIDEMIEI DE CORONAVIRUS)

Angajații companiei au reclamat că nu se iau măsuri suficiente nici în privința producției, nici pentru a împiedica răspândirea virusului către clienții care urmează să primească obiectele comandate. Cei ce lucrează pentru Amazon au spus că frica lor provine din faptul că nu este respectată nicio regulă. Măsurile de distanțare socială sunt imposibil de ținut strict în activitatea lor, iar compania nu le oferă angajaților suficiente materii dezinfectante, măști și mânuși.

Deși mulți își doresc să renunțe la job, nu își permit să facă asta pentru că au nevoie de acel venit, așa că preferă să își riște sănătatea decât să nu își poată întreține familia. (VEZI ȘI: DONAȚIE RECORD! CE SUMĂ COLOSALĂ OFERĂ PATRONUL AMAZON PENTRU FINANȚAREA CERCETĂRILOR DE PROTEJARE A MEDIULUI)

Niciun sediu în care au lucrat cei contaminați n-a fost închis și igienizat

Angajații susțin că sunt prea mulți pentru a putea respecta regulile de distanțare socială. Chiar mai mult, în unele sedii unde au fost confirmate cazuri de coronavirsu nu s-au respectat procedurile. Sediile nu s-au închis și nu s-a făcut o igenizare. „Mi-e teamă că am infectat o mie de persoane în ultimele trei zile”, a spus o angajată care livrează pachetele comandate la domiciliile clienților.

Amazon a dezmințit toate aceste informații și a asigurat că procedurile se respectă și că există un mediu singur de lucru pentru angajați.

„Se ia măsuri proactive pentru a proteja angajații și asociații care au fost în contact cu oricine a fost diagnosticat cu noul coronavirus sau care se îmbolnăvește de acest virus.  La fel ca alte companii, am avut angajați afectați de acest lucru și facem tot posibilul pentru a ne proteja angajații și pentru a lua măsurile de precauție corespunzătoare”, a declarat Kristen Kish, purtătorul de cuvânt al Amazon.