Amazon ia măsuri drastice în privința vânzătorilor care măresc prețurile la produse în această perioadă

Publicat: 24/03/2020 | 14:55

Site-ul de comerț online, Amazon a luat o decizie radicală, în urma pandemiei de noul coronavirus. Compania a anunțat că a blocant conturile a aproape 4.000 de utilizatori care-și vindeau produsele pe platforma lor. Aceștia au vrut să profite de situația de criză cu Covid-19 și și-au mărit exagerat prețurile lucrurilor.

3.900 de conturi au fost blocate până acum pe uriașa platformă de vânzări online. Cu această măsură luată au dispărut peste o jumătate de milion de produse cu prețuri ridicate nejustificat, a notat Business Insider. Prețurile la dezinfectanții de mâini și la hârtie igienică au explodat, iar Amazon a luat măsura de a-i îndepărta pe cei care au mărit prețurile.

CITEȘTE ȘI: Prietena lui Flick a fost diagnosticată cu noul coronavirus! Tânăra de 23 de ani este internată la un spital din București

Nu este prima dată când Amazon ia măsuri

Amazon este la a doua procedură de acest fel. Compania a decis să șteargă produsele și vânzătorii de pe site, după ce, la finalul lunii martie, au mai fost blocate alte 2.500 de conturi ale unor vânzători care au vrut să profite de criza pandemică la nivel global.

„Noi monitorizăm în permanență magazinele, conturile pentru prețuri neloiale și pentru anunțuri false referitoare la COVID-19. Avem sisteme dinamice, automatizate, care localizează și blochează imediat produsele cu prețuri nejustificate. În plus, avem o echipă care identifică și investighează fără încetare produsele cu prețuri nejustificate care sunt acum la mare căutare, cum ar fi măștile de protecția sau dezinfectantul de mâini”, au motivat cei de la Amazon.