Amazon angajează 100.000 de oameni, după ce comenzile online au crescut, ca urmare a epidemiei de coronavirus

Publicat: 17/03/2020 | 19:49

Epidemia de coronavirus  a determinat mulți oameni să rămână în casă, în autoizolare, iar ca și consecință comenzile online au înregistrat o creștere imensă.

Conform Reuters, gigantul american Amazon a anunțat că va angaja în perioada următoare 100.000 de muncitori în depozitele și rețelele sale de transport din SUA, după o creștere colosală a comenzilor online, ca urmare a epidemiei de coronavirus. (CITEȘTE ȘI: SINDICALIȘTII EUROPOL, REVOLTAŢI PENTRU CUM E GESTIONATĂ CRIZA PROVOCATĂ DE CORONAVIRUS! E INCREDIBIL CUM SE PROTEJEAZĂ DE COVID-19)

În fiecare an personalul Amazon fluctuează în funcție de sezon, când grupul folosește muncitori temporari. Perioada anului în care deține cei mai muți angajați este iarnă, în preajma sărbătorilor. (VEZI ȘI: RYAN REYNOLDS ȘI BLAKE LIVELY AU DONAT 1 MILION DE DOLARI PENTRU BOLNAVII DE CORONAVIRUS)

Pentru a atrage noi angajați, Amazon a anunțat că mărește temporar salariul minim cu doi dolari. Astfel, o să se ofere 15 dolari pe oră  până la finalul lunii aprilie. Plățile extra vor costa compania 350 de milioane de dolari, a mai anunțat Amazon.

Amazon este deținut de cel mai bogat om din lume, Jeff Bezos, care are o avere estimată la 111,9 miliarde de dolari. Grupul este cel mai mare retailer online din lume, cu o capitalizare bursieră de 897 de miliarde de dolari.

Vânzările Amazon în ultimul trimestru au avut o valoare totală de 87 de miliarde și un profit net de 3,27 miliarde.