„Am vomitat de spaimă”. Mărturie tulburătoare a mamei interlopului Mircea Nebunu

Publicat: 07/12/2019 | 11:55

Clanul Spotivilor se află, din nou, în centrul atenției, după ce DIICOT a anunțat că au fost puse în aplicare mai multe mandate de arestare pentru 7 persoane care au la activ mai multe furturi cu prejudicii mari și în ”bandă organizată” pe teritoriul Elveției.

Vali Băluș, fratele și locotenentul lui Mircea Nebunu, a fost reținut în urma unei descinderi care a avut loc în apartamentul în care acesta locuiește alături de iubită și copilul lor, în vârstă de trei ani.

(VEZI AICI: LOVITURĂ TERIBILĂ PENTRU MIRCEA NEBUNU. A PRIMIT 9 ANI DE ÎNCHISOARE, IAR MASCAŢII…)

Mama lui Vali Bălus, zis și Vali Nebunu, a povestit, cu lux de amănunte, ce s-a întâmplat în locuința fiului ei, la scurt timp după intervenția mascaților.

“Au dat buzna peste ei în casă, ca să-i ia până la Arad și să spună cum au intrat în țară. Copilul, de trei ani și ceva, a făcut pe el și a vomitat de spaimă. Nici acum nu şi-a revenit copilul, plânge continuu. Pe proxeneţi nu îi mai vede DIICOT, dar peste fiul meu a dat buzna, cu noaptea în cap, ca să îl ducă să dea o declaraţie”, a spus mama lui Vali Nebunu, potrivit spynews.ro.

Inițial, Vali Băluș a fost reținut pentru 24 de ore, dar a fost eliberat și urmează să fie cercetat în stare de libertate.

Ce spun procurorii DIICOT

În cauză există suspiciunea rezonabilă că doi dintre membrii reţelei infracţionale (dintre care unul reprezentativ din cadrul conducerii grupării ‘Sportivilor’ din municipiul Bucureşti) au săvârşit mai multe furturi cu prejudicii mari şi în bandă organizată pe teritoriul Elveţiei, iar pentru a se sustrage de la măsurile preventive instituite împotriva lor au coordonat şi organizat împreună cu ceilalţi cinci membri ai grupului repatrierea lor şi a copilului minor în ţară, în mai multe etape, prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat a României, în scopul de a îngreuna cercetările şi tragerea acestora la răspundere penală pentru faptele comise în străinătate”, se precizează în comunicatul DIICOT.

(CITEȘTE ȘI: ACUZAT CĂ ŞI-A LĂSAT PRIETENUL LA GREU, FLORIN SALAM S-A REVANŞAT LA PRIVEGHIUL TATĂLUI LUI MIRCEA NEBUNU’! CE GEST A FĂCUT CELEBRUL MANELIST)

Conform informațiilor obținute în timpul anchetei, Vali Nebunu ar fi ajuns în Eleveția pus ”pe furat”. I-a mers, o vreme, însă apoi a fost prins și arestat. Ulterior, lui Vali Nebunu i s-ar fi dat drumul, pentru a fi judecat în libertate, numai că a reușit să revină în România, trecând fraudulos frontiera. Pe data de 4 decembrie, Vali Nebunu a fost ”săltat”, faptele de care se face vinovat petrecându-se în anul 2017.