Am aflat identitatea primului om din România ucis de coronavirus. Cine e, de fapt, Gheșa Mondialul, interlopul temut în tot orașul Filiași

Publicat: 23/03/2020 | 08:34

Primul deces cauzat de noul coronavirus în România a fost al unui pacient în vârstă de 67 de ani – confirmat cu COVID-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiași. Bărbatul a fost transferat,  în aceeași dată, la SCBI Craiova.

Pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer), a anunțat Grupul de Comunicarea Strategică.  CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din Romînia, a descoperit identitatea primului român care a încetat din viață din cauza noului coronavirus. Gheșa Mondialul era un renumit interlop. Îl chema Nicolae Gheșa, dar avea doua porecle: Gheșa Mondialul și Moșul.

”Puțină lume știe!
Ghesa era un om de temut în anii ’90. Stăteai și respectai coada de frica lui! Criminal, proxenet, pușcăriaș, șeful cerșetorilor din Franța. A murit de cancer! Nu de covid19, cu toate că era infectat! A facut un gest, ultim, frumos, primul decedat din România! Filiasi, pe buzele tuturor! Odihnește-te”, a fost mesajul postate pe pagina de socializare ”Avizier Filiași”.

(CITEȘTE ȘI: ÎNCĂ O PERSOANĂ, RĂPUSĂ DE CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA! CINE ESTE VICTIMA ŞI ÎN CE SPITAL A MURIT)

În vizorul oamenilor legii

Nicolae Ghesa a intrat, de mai multe ori, în conflict cu legea, fiind acuzat de proxenetism în anul 2004. În urma unei acțiuni-fulger, oamenii legii au descins la bordelul amenajat acasă la Nicolae Ghesa, de 52 de ani, și l-au reținut pe „pește“, le-au eliberat pe minorele pe care acesta le exploata sexual, obținâd în aceeași zi și mandat de arestare pentru proxenet din partea Judecătoriei Filiași.

Fetele erau „convinse“ pe diferite căi nu plece din apartamentul lui Ghesa: fie erau bătute și sechestrate, fie erau filmate în timp ce întrețineau relații sexuale, apoi amenințate cu difuzarea înregistrării, fie erau convinse proxenetul îi are „la degetul mic“ pe polițiștii de la Crima Organizata, cu care „Mosul“ colaborase în alte dosare. (NU RATA: CINE ESTE AL TREILEA ROMÂN MORT DUPĂ INFECŢIA CU CORONAVIRUS! AVEA 70 DE ANI ŞI SUFEREA DE…)