Am aflat de ce l-a dat în judecată celebra soprană pe fostul ei soț

Publicat: 09/12/2020 | 23:38

În urmă cu nouă ani, Amelia Antoniu, prim-solista Teatrului Naţional de Operetă “Ion Dacian”, şi soţul ei, Niculae Gamenţ, aveau să divorțeze în fața notarului, fară prea mult zgomot.

Deși, atunci, Niculae Gamenţ declara că el nu a vrut să se separe de soția sa, susținând că s-a opus divorțului, se pare că, între timp, cei doi soți au de gestionat și alte diferende, legate de fetița lor, care acum are nouă ani.

„N-am reuşit să o conving să renunţe la divorţ. Până la urmă am fost nevoit să accept înţelegerea aşa cum a fost făcută, înainte de introducerea acţiunii. În tot acest timp am încercat să o conving să renunţe, dar nu am reuşit. Noi am hotărât ca fetiţa să rămână la ea. Nu se ştie ce va fi pe viitor, a mărturisit Niculae Gamenț Antoniu la vremea respectivă.

Amelia Antoniu și-a dat în judecată fostul soț pentru pensia alimentară
Amelia Antoniu și-a dat în judecată fostul soț pentru pensia alimentară

(Citește și: Sexy-mezzosoprana lui Dan Bittman s-a despărțit de ex-logodnicul celebrei tenismene)

Potrivit informațiilor care apar pe Portal Just, se pare că procesul de acum are legătură, cel mai probabil, cu plata pensiei alimentare. Cei doi au o fetiță care s-a născut în februarie 2011. Pe site-ul menționat nu există însă informații și despre ce sume de bani ar fi vorba.

Artista a fost la un pas să moară, în urmă cu zece ani

Amelia Antoniu a fost la un pas de moarte în 2010. În urma unei intervenţii chirurgicale la spitalul CF2, a intrat în şoc septic şi a fost transferată la Spitalul Universitar de Urgenţă unde a stat în comă patru zile, după care a rămas internată în stare gravă aproape trei săptămâni.

„Sunt aproape convinsă că ustensilele ambalate şi produse în condiţii improprii sunt cauza. Sper că acum cineva să ia nişte măsuri şi să se facă analizele acestor produse de unică folosinţă care colcăie de bacterii şi microbi”, declara atunci Amelia Antoniu.

A urmat un val de demisii

Când adevărul a ieșit la iveală, managerul Constantin Tănase, șeful Secției de obstetrică-ginecologie, Cristian Gherasie, și trei medici coordonatori pe specialitățile Medicină Internă, Urologie și ATI au fost demiși.

Soțul Ameliei Antoniu de la acea vreme, avocat de meserie, a făcut însă o plângere penală împotriva spitalului, iar acțiunii lor li s-a alăturat o altă familie care a trecut prin momente-limită. Este vorba despre Alice Preda, care a pierdut o sarcină după ce a contractat un microb din același spital.

(Nu rata: Maria Macsim Nicoară a suferit o nouă operație. Cum se simte mezzosoprana)

Abia după 7 ani, cele două dosare au fost conexate și trimise în instanță de către procurori. Opt medici și Spitalul CF2 sunt judecați, din statutul de inculpați, în aceste două cazuri, iar Ministerul Transporturilor, în custodia căruia se află spitalul, va răspunde civil pentru pagube. Iar despăgubirile cerute de Amelia Antoniu și Alice Preda sunt de 3 milioane de euro. Momentan nu se mai știe nimic despre acest proces.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.