Am aflat cine l-a înfundat pe celebrul handbalist suspectat de trafic cu cannabis + Cum l-au filat anchetatorii

Publicat: 05/06/2020 | 23:40

Handbalistul Pierre Yives Ragot, care, până să semneze cu CSM Făgăraș, a făcut senzație, în Liga Zimbrilor, pentru Dinamo București, a fost arestat preventiv după ce un coleg de la echipa brașoveană a recunoscut în fața procurorilor DIICOT că francezul i-a dat mai multe țigări cu cannabis, pe care, de altfel, le-a și fumat în prezența acestuia. CANCAN.RO a aflat că francezul a fost apoi prins, la capătul unei anchete ca în filme, în timpul căreia s-a folosit aparatură de ultimă generație.

Sportivul francez a fost ridicat de acasă, cu mascații, joi dimineață, ca urmare a unei descinderi coordonate de procurorii DIICOT Brașov și arestat, vineri, pentru trafic de droguri de risc. Povestea anchetei la capătul căreia francezul a fost ridicat de anchetatori pare însă ruptă dintr-un film polițist. (VEZI AICI: Pierre Yves Ragot, audiat de procurorii DIICOT! S-au făcut percheziții la domiciliul handbalistului)

Și-a comandat cultura de cannabis de pe net

Potrivit referatului cu propunere de arestare preventivă întocmit de procurori, francezul era urmărit încă din data de 4 februarie, când a comandat, de pe un site străin, semințe de cannabis și alte materiale necesare organizării unei culturi în locuință. Acesta a primit trei colete, care cântăreau, în total, nu mai puțin de 35 de kilograme și pentru care a plătit 2.500 de lei. Fără să știe că a atras deja atenția polițiștilor antidrog, handbalistul a făcut, trei luni mai târziu, pe același site, o nouă comandă, în valoare de peste 1.000 de lei.

Conform referatului întocmit de procurori, Pierre Yives Ragot a început să fie filat. Totuși, cu toate că anchetatorii erau siguri de faptul că acesta și-a amenajat o seră pentru creșterea cannabisului, nu știau exact dacă aceasta este la el acasă sau în altă parte. Ca urmare, spun procurorii, a fost folosit un scanner de cădură. Aparatul a indicat faptul că, într-una dintre anexele clădirii principale, este mai cald decât în restul casei.

Droguri la borcan

În vila respectivă, sportivul locuia împreună cu familia lui, iar anchetatorii au aflat că, în curând, aceștia urmau să părăsească imobilul. În consecință, mascații au descins la adresa respectivă, unde au descoperit o cultură de cannabis amenajată într-un cort special, convertoare de tensiune, prelungitoare pentru curent electric, priză cu temporizator, lămpi de intensitate mare, de 600 W, un ventilator și un tub flexibil din aluminiu, toate fiind componente dezasamblate ale unei instalații de întreținere a unei culturi indoor de cannabis, precum și un cântar electronic.

Pierre Yves Ragot (nr. 54) este un cunoscut handbalist
Pierre Yves Ragot (nr. 54) este un cunoscut handbalist

În plus, s-au găsit cinci borcane în care era aproximativ o jumătate de kilogram de droguri.

Colegul handbalist a furnizat mărturia-cheie

Interogat de procurori, Ragot a încercat să-i convingă pe aceștia că drogurile erau destinate consumului propriu, și nu vânzării pe piața neagră.

Afirmațiile jucătorului de handbal francez au fost, însă, demontate chiar de către unul dintre colegii săi de echipă, care, audiat în calitate de martor, a oferit o serie de informații care, coroborate cu restul probelor, l-au trimis pe bărbat direct în arestul IPJ Brașov. (NU RATA: Margherita a recunoscut ce a luat înainte de accident. “Eu știu că sunt niște pastile din farmacie”)

Handbalistul  respectiv a spus că ar fi venit, de mai multe ori în vizită la amicul său francez, care l-a servit, de cele mai multe ori, cu țigări care conțineau cannabis și pe care, de altfel, le-a și fumat. Pierre Yives Ragot a fost arestat pentru 29 de zile, pentru trafic de droguri de risc.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)