Alți 184 de cetățeni români vor fi repatriați din Veneția marți seară

Publicat: 24/03/2020 | 23:16

Încă 184 de cetățeni români vor fi repatriați din Italia, marți seara, cu o cursă aeriană tip charter,  operată de o companie privată, care va decola de la Veneția.

Conform Ministerul de Externe, autoritățile române au făcut demersuri pentru facilitarea revenirii în țară a cetățenilor români nerezidenți, care sunt lucrători sezonieri, afectați de restrângerea drastică a activităților economice în care se aflau în Italia, precum și a cetățenilor români care se află în Italia în situații deosebite, fără posibilități reale de a continua prezența pe teritoriul Italiei. (CITEȘTE ȘI: CUM POȚI FOLOSI ADEVERINŢELE ŞI DECLARAŢIILE CARE PERMIT DEPLASAREA. VELA: ”SE POT PREZENTA ŞI …” VIDEO_

Comunicatul MAE nu menționează locul unde va ateriza aeronava. Până acum au avut loc mai multe transporturi de acest fel. Sâmbătă, două aeronave cu români din Italia au aterizat pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu, luni seara, un alt avion cu români repatriaţi a ajuns în judeţul Constanţa, iar  MAE anunțase, luni, că în cursul serii vor reveni în ţară 109 cetăţeni români aflaţi temporar în Italia. (VEZI ȘI: ULTIMA ORĂ! ÎNCEPE TESTAREA ÎN MASĂ, ÎN ROMÂNIA! COREEA DE SUD TRIMITE 200.000 DE KITURI PENTRU DETECTAREA CORONAVIRUSULUI)

„Facem apel la cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate de a respecta cu strictețe recomandările autorităților din aceste state și subliniem că deplasările către România nu sunt recomandate”, subliniază autoritățile române. „Astfel de deplasări sunt tot mai mult afectate de restricțiile impuse de statele de tranzit, care determină ca posibilitățile de asistență din partea autorităților române să se reducă în mod considerabil, și pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecției cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranța celor de acasă”, a precizat MAE.