Alte 25 de cadre medicale de la Spitalul Județean Suceava au fost depistate pozitiv cu coronavirus

Publicat: 23/03/2020 | 16:07

Alte 25 de cadre medicale de la Spitalul Județean Suceava au fost depistate pozitiv cu coronavirus. Numărul persoanelor infectate cu coronavirus în spital a ajuns la 52.

Situația se agravează de la o oră la alta la Spitalul Județean ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava. Rezultatele testelor sosite luni arată că alte 25 de cadre medicale au fost infectate cu coronavirus. Bilanțul a ajuns la 52 de cadre medicale. Practic, într-o singură zi aproape că s-a dublat numărul cazurilor de medici și asistenți medicali infectatți cu virusul ucigaș, potrivit monitorulsv.ro.

Dintre noile cazuri confirmate cele mai multe sunt de la Secția de Cardiologie, mai exact 7 persoane, apoi 5 cazuri de la Medicina Internă, în timp ce la Boli Infecțioase și Gastro sunt câte 3 cazuri de îmbolnăvire. Celelalte cadre medicale diagnosticate cu COVID-19 sunt de la Dializă, Neorologie, ORL, UPU și ATI. (CITEȘTE ȘI: KLAUS IOHANNIS, PRIMELE DECLARAȚII DUPĂ DECESELE DIN ROMÂNIA DIN CAUZA CORONAVIRUSULUI)

În afara acestor cadre medicale pentru care a fost confirmată infectarea cu noul coronavirus mai sunt și alți medici și asistenți medicali în autoizolare după ce au venit în contact cu colegi sau alți pacienți bolnavi. Până la apariția acestor noi 25 cazuri, Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a transmis luni dimineață o informare prin care anunța care au fost măsurile luate de unitatea medicală pentru siguranța angajaților și a pacienților. La acea oră erau confirmate 27 de cazuri, 18 medici și 9 asistenți medicali.