Alocațiile copiilor cresc de la 1 ianuarie 2022. Comisia de muncă a Camerei Deputaților anunță care sunt sumele majorate

Publicat: 15/06/2021 | 14:39

Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor a hotărât, marți, că alocațiile copiilor vor fi majorate, abia din prima zi a anului 2022 deși în Parlament există votată o lege care prevede creșteri de 20% încă de la 1 iulie. 

Totodată, Comisia pentru muncă a dat raport favorabil formei adoptate de Senat, ceea ce înseamnă că alocațiile se vor indexa cu rata inflaţiei. Pe scurt, va fi o majorare de 10 lei, după cum recunosc cu seninătate chiar parlamentarii.

Preşedintele Comisiei de muncă de la Camera Deputaţilor, Oana Ţoiu, a declarat că următoarea majorare a alocaţiilor va fi cu rata inflaţiei, la 1 ianuarie 2022.

„Următoarea majorare a alocaţiilor o să fie în ianuarie 2022 cu rata de inflaţie de la acest moment”, spune Oana Țoiu. Proiectul urmează să intre miercuri la votul plenului Camerei Deputaţilor. Șefa Comisiei de muncă a estimat că la 1 ianuarie 2022 alocaţia pentru copii ar putea creşte cu puţin peste 10 lei.

Vreau să clarific că niciuna dintre modificările realizate la Comisie nu prevede micşorarea alocaţiilor, aşa cum a mai fost menţionat în parte din dezbaterile din comisie şi în spaţiul public.

„Niciuna dintre propuneri nu se referea la micşorarea alocaţiilor”

Niciuna dintre prevederile şi niciuna dintre propuneri nu se referea la micşorarea alocaţiilor. Ceea ce a fost adoptat în Comisia de muncă şi protecţie socială confirmă punctul de vedere al Guvernului României şi este ritmul de creştere al alocaţiilor.

A fost modificat similar cu amendamentele adoptate în Senat, indexarea de la 20% care urma să aibă loc în iulie anul acesta cu indexarea cu rata inflaţiei de la 1 ianuarie 2022” – Oana Ţoiu, șefa Comisiei de muncă a Camerei Deputaților, citată de Gândul.ro.