Alina, tânăra din Neamț care a murit la 27 de ani din cauza COVID-19, a fost înmormântată! Aflați în izolare, părinții i-au spus adio de la balcon. “Au putut doar să vadă sicriul!”

Publicat: 12/04/2020 | 12:26

Alina, tânăra din Neamț care a murit din cauza coronavirusului la doar 27 de ani, a fost înmormântată. Fata, care suferea de leucemie, ar fi contractat virusul de la o asistentă medicală, care, la rândul ei, a fost infectată de un pacient ulterior confirmat cu COVID-19.

VEZI AICI: S-A AFLAT! CÂȚI BANI A DONAT SIMONA HALEP ÎN LUPTA CU COVID-19. “STĂTEAM ÎN CASĂ CU TONI ȘI…”

Părinții, aflați în izolare la domiciliu, nu au putut să-și ia rămas bun de la fiica lor și au ieșit la geam ca să vadă sicriul sigilat. I-au spus adio de la balcon, în timp ce coșciugul era dus spre cimitir. Cu puțin timp în urmă, Alina își făcuse un iubit. În prezent, și acesta este infectat cu coronavirus. Nici el nu a apucat să o vadă pentru ultima oară pe fată.

Atât am putut să fac pentru ei, omeneşte, am mers maşina morturară şi a oprit în faţa blocului unde locuiesc părinţii şi ei au putut doar să vadă sicriul”, a spus Ionel Ciubotaru, primarul din Roznov, județul Neamț.

PANDEMIE. Virusolog român: O tehnică veche, folosită și în timpul gripei spaniole, ar putea fi aplicată pentru protejarea persoanelor vulnerabile

Dialog halucinant cu fiica: “Mamă, eu am să mor!”

Mamă, eu am să mor. Şi cred că a buşit-o plânsul şi a închis telefonul. Au fost cuvintele ei. Se sufoca”, a spus Veronica Mutu, mama Alinei.

Am internat-o la hematologie la Spitalul din Piatra Neamț. I-au făcut tratament cu sânge, cu trombocite şi i-au luat şi testul pentru coronavirus. Odată ce i-au luat testul din spital, ei au bănuit ceva că este în spital”, a mai povestit părintele îndurerat.

NU RATA: RAED ARAFAT A FĂCUT ANUNȚUL! AFLĂ DACĂ ÎN ZIUA DE PAȘTE LA PĂRINȚI SAU BUNICI CU DECLARAȚIA PE PROPRIA RĂSPUNDERE. “RECOMANDĂRILE SUNT CLARE!”

Alina a fost testată de două ori pentru coronavirus, iar primul a ieşit negativ. I s-au recoltat din nou probe pe 27 martie, rezultatul fiind pozitiv. Starea de sănătate a tinerei s-a înrăutățit, iar pe 4 aprilie, a fost transferată la Secția de Terapie Intensivă. Vineri, pe 10 aprilie, a încetat din viață.

Direcţia de Sănătate Publică şi de Spitalul de Urgenţă din Piatra Neamţ a început o anchetă.