Alina Eremia, sfat pentru români în plină criză de coronavirus: ”Sunt câteva lucruri pe care le putem face și țin de…”

Publicat: 13/03/2020 | 16:37

În plină criză de coronavirus, Alina Eremia le-a dat câteva sfaturi românilor. Artista a mărturisit că această pandemie nu trebuie tratată cu superficialitate.

Din ce în ce mai multe vedete au mărturisit că au luat decizii radicale în plină criză de coronavirus. Majoritatea au preferat să se autoizoleze la domiciliu pentru siguranța lor, dar și a apropiaților. (VEZI ȘI: PRIMUL JUDEȚ DIN ROMÂNIA ÎN CARE S-AU INTERZIS SLUJBELE ÎN BISERICĂ)

Printre ele se numără și Alina Eremia. Artista le-a recomandat românilor să nu trateze această pandemie cu superficialitate și să încerece pe cât d emult posibil să nu iasă din casă.

”Am tot evitat să vorbesc despre coronavirus, despre acest fenomen, pentru că nu cred avem la dispoziție toate informațiile pentru a ne putea forma o părere cât mai corectă. În fiecare zi se descoperă lucruri noi, circulă știri și tocmai de asta cred că e foarte important de unde ne luăm informațiile. Din punctul meu de vedere, și subliniez că este părerea mea personală, cred că sunt câteva lucruri pe care le putem face și țin de o bună conduită și de responsabilitate vis a vis de noi și de cei din jurul nostru. Cred că nu trebuie tratată superficial situația asta, nu trebuie ignorată.

Ar trebui să încercăm să ne expunem cât mai puțin și să nu-i punem în pericol pe cei care sunt mai vulnerabili. Nici nu mai pomenesc de regulile de igienă care ar trebui să fie la ordinea zilei. Dacă ne păstrăm calmul, suntem precauți, avem grijă la regulile de protecție și prevenție, nu cred că situația se va răspândi și mai mult. Și încă un lucru: ceea ce gândim se materializează, indiferent că noi conștientizăm chestia asta sau nu, așa că ar fi bine să acționăm pe toate planurile, să luăm măsuri pe toate planurile”, a spus artista pe Instagram.

e luni, 16 martie mare parte din mall-uri o să funcționeze doar între orele 12:00 – 20:00. Însă, hipermarketurile şi farmaciile din centrele comerciale respective vor avea program normal. (CITEȘTE ȘI: CUM SE DEOSEBEȘTE CORONAVIRUSUL DE GRIPĂ? SIMPTOMELE CARE SUNT ALARMANTE)

Începând de luni, 16 martie, mall-urile din Bucureşti, Promenada Mall, Mega Mall, Vulcan Value Centre, Iris Titan Shopping Center și restul mall-urilor deţinute în România de dezvoltatorul NEPI Rockcastle, vor avea un program de funcționare de opt ore pe zi, pentru a preveni răspândirea virusului COVID- 19.

Conform Mediafax, mall-urile care îşi vor schimba programul sunt Mega Mall, Promenada Mall, Shopping City Sibiu, Promenada Sibiu, Vulcan Value Centre, Iris Titan Shopping Center, Shopping City Timişoara, City Park Constanta, Ploieşti Shopping City, Brăila Mall, Shopping City Galaţi, Shopping City Târgu-Jiu, Severin Shopping Center, Shopping City Deva, Shopping City Shopping City Piatra Neamţ, Shopping City Satu Mare, Shopping City Deva, Brăila Mall, Shopping City Satu Mare, Shopping City Râmnicu Vâlcea, Aurora Buzău Shopping Mall.