Aliat-surpriză pentru România în lupta cu coronavirusul. Adrian Streinu-Cercel a făcut anunțul. “Virusului nu îi place. E posibil să avem o încetinire!”

Publicat: 25/03/2020 | 09:11

Faptul că frigul a pus stăpânire pe România ar putea reprezenta un lucru bun. Potrivit ultimelor studii, virusul COVID-19 nu ar fi deloc puternic în fața temperaturile mici, iar zăpada ar putea limita răspândirea infecției cu coronavirus. Anunțul a fost făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase “Matei Balș” din București.

VEZI AICI: GIGI BECALI FACE TOT POSIBILUL CA SĂ SALVEZE ROMÂNIA DE CORONAVIRUS. “AM O ECHIPĂ CARE SE OCUPĂ DE ASTA. DAȚI-VĂ LA O PARTE DE ACOLO!”

Stratul de zăpadă ar putea încetini răspândirea noului coronavirus. Acestui virus nu îi place frigul”, a spus Adrian Streinu Cercel, potrivit TVR.

Managerul Institutului de Boli Infecțioase “Matei Balș” din București a explicat că frigul care s-a instalat, recent, în România “influențează în bine din două considerente”.

Primul este că dacă se depune un strat de zăpadă, acest strat de zăpadă va trebui lăsat pe jos, nu va trebui adunat. Este cel care poate să ne salveze în momentul de faţă şi să decontamineze o suprafaţa foarte mare şi să se evite răspândirea virusului în natură. Un al doilea aspect este că acela se pare că acestui virus, deşi ar trebui să îi placă frigul, nu prea îi place frigul, ca atare e posibil să avem o încetinere a răspândirii lui, ceea ce ne va permite nouă, în sistemul de sănătate, să mai facem un pas în plus în tratarea acestor pacienţi”, a mai precizat managerul Institutului de Boli Infecțioase “Matei Balș” din București.

VEZI AICI: CÂND SE ÎNTORC ELEVII DIN ROMÂNIA LA ȘCOALĂ. ANUNȚUL FĂCUT DE MINISTRUL EDUCAȚIEI

Cum te poți ține departe de coronavirus

Adrian Streinu Cercel a amintit, încă o dată, cum ne putem ține departe de coronavirus. “Dacă vom sta în case, vom trece cu bine peste asta. Dacă nu, vom asista şi noi la ceea ce este acum în Italia. Problema ține de igienă. Apa şi săpunul vor dicta dinamica acestei pandemii. Cât stă virusul, cât nu stă virusul pe diferite suprafeţe este mai puţin important. Important e ce facem cu mâna noastră pe care nu o spălăm la timp cu apă şi săpun. Dacă ne spălăm pe mâini cu apă şi săpun, dacă ne spălăm faţa cu apă şi săpun, atunci decontaminăm tot ce atingem şi virusul nu se poate aciua în trupul nostru”, a spus Streinu-Cercel.